EUROLYGA 2023

Europos čempionato startas: Latvija palaužė bosnius (komentarai)

Europos krepšinio čempionatas startavo. Pirmieji ant „Podmežakla“ arenos parketo išbėgo Latvijos ir Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkai. Įnirtingą mačą laimėjo audringų sirgalių palaikoma Latvijos rinktinė, varžovus įveikusi 86:75 (20:20, 23:13, 19:24, 24:18).

Rungtynių akimirkos.<br>AP
Rungtynių akimirkos.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2013, 6:00 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:41 PM

Po dviejų kėlinių 10 taškų pranašumą turėję latviai trečiajame sustojo ir leido Mirzos Teletovičiaus vedamiems bosniams priartėti. Tačiau du iš eilės Dairio Bertanio tritaškiai atgaivino Latvijos ekipą, kuri vėl atitolo ir pergalingą pranašumą išlaikė iki pabaigos.

Nugalėtojams Rolandas Freimanis jau per du kėlinius surinko 20 taškų, o iš viso - 24. Rihardas Kuksiksas įmetė 13 taškų, Kristapas Janičenokas - 12, D.Bertanis ir Janis Strielnikas - po 9. Ypač nesisekė buvusiam Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionieriui Janiui Blūmui - gynėjas prametė 7 metimus iš 8, ir pataikė vos vieną tritaškį iš šešių.

Bosnijos ir Hercegovinos komandoje rezultatyviausiai žaidė 19 taškų surinkęs Nihadas Djedovičius. M.Teletovičius pelnė 18, Elmedinas Kikanovičius - 16, Zackary Wrigthas - 12.

Latvijos rinktinės treneris Ainaras Bagatskis: „Iš pradžių neradome  žaidimo ritmo ir tik įsibėgėjus mačui jį pajutome. Turėjome nemažai galimybių atakuoti laisvi, tačiau pernelyg dažnai tokius metimus pramesdavome. Neblogai gynėmės prieš Mirzą Teletovičių, kuriam neleidome lengvai pelnyti taškų. Gerai, kad pirmajame čempionato mače žaidėme su bosniais, kuriuos gerai pažįstame, nes pasiruošimo cikle ne kartą su jais kovojome."

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės treneris Aleksandras Petrovičius: „Atsakyti į klausimą, kodėl mes pralaimėjome, o latviai laimėjo, labai paprasta - varžovai mačą pradėjo su didesne energija ir užsivedimu. Neišnaudojome labai daug patogių progų pelnyti taškus. Keletą kartų pavyko priartėti, tačiau mums pritrūko ir jėgų ir sumanumo."

Po šio mačo „Podmežakla“ arenoje susitiks Juodkalnijos ir Makedonijos rinktinės. Pirmąją dieną B grupėje užbaigs Serbijos ir Lietuvos akistata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.