EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Serbai mus apdaužė ir primušė“ (papildyta)

Lrytas.lt spec. korespondentas, Jesenicės (Slovėnija)

J.Kazlauskui pirmos čempionato rungtynės buvo karštos.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
J.Kazlauskui pirmos čempionato rungtynės buvo karštos.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 4, 2013, 11:53 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:36 PM

Kai ketvirtojo kėlinio pradžioje Nemanja Nedovičius pelnė du taškus su pražanga, o serbų aistruoliai šėlo iš džiaugsmo rezultatui esant 55:41, J.Kazlauskas akmeniniu žvilgsniu žvelgė į aikštę. 58-erių specialistui nepavyko perkąsti Dušano Ivkovičiaus riešuto - Lietuvos rinktinė pralaimėjimu pradėjo Europos krepšinio čempionatą. B grupės rungtynėse „Podmežakla" arenoje Jesenicėse lietuviai 56:63 nusileido Serbijos rinktinei.

„Serbijos rinktinė buvo geresnė kaip komanda, ir kai kuriais atvejais – individualiai pagal žaidėjus. Jie kontroliavo rungtynes ir pelnytai laimėjo“, – trumpai spaudos konferencijoje sakė J.Kazlauskas.

Rinktinės vairininkas teigė, kad rungtynių pradžia buvo nervinga.

„Pradžioje nesusitvarkėme su emocijomis, skubėjome, taip pat neįgyvendinome sumanymų. Kažkur paskubėjome, kažkur padelsėme.“, – sakė J.Kazlauskas.

- Treneri, kodėl taip susiklostė rungtynės? - žurnalistai paklausė J.Kalzausko.

- Sužaidėme ne taip, kaip tikėjausi. Viena iš pagrindinių pralaimėjimo priežasčių buvo jaudulys - su juo nesusitvarkėme. Čempionatas ilgas. Ankstesnių pirmenybių istorijoje ekipos, ne kartą pralaimėjusios pirmąsias rungtynes, atsitiesdavo. Tikrai nenorėčiau galvoti, kad kai kuriems žaidėjams užtenka tik patekti į dvyliktuką. Tikiuosi, kad jie atsiskleis ateityje. Šiandien buvome visai kita komanda. Serbai nenustebino, o žaidė savo žaidimą, kurį demonstruoja pastaraisiais metais. Jie mus apdaužė ir primušė. Nesusitvarkėme su savo nervais ir emocijomis.

- Kas turėtų prisiimti kaltę, kad nepavyko uždengti Nenado Krstičiaus?

- Treneris tokiu atveju prisiima kaltą. Galbūt ne tokį žodį pasakei, gal dar kažkas. Rungtynių pradžioje N.Krstičiaus pastangomis buvo padaryta per didelė persvara, paskui broliai įnešė tokios korekcijos ir buvo momentas, kad galėjome pagauti savo rimtą, bet tie skuboti sprendimai viską nulėmė.

- Kodėl nemėginote dvigubinti gynybos prieš N.Krstičių?

- Serbai turi ir kitų pavojingų žaidėjų. N.Krstičius vis tiek įmeta 15, 17 ar 20 taškų. Šiandien per daug taškų įmetė Nemanja Nedovičius, taip pat - ir Nemanja Bjelica. Galėjome gintis geriau, bet kartas darėme kai ką kitą, o ne tai, ką buvome sutarę atlikti.

– Ar meškos paslaugos nepadarė favoritų etiketė?

– To ir bijojau. kai per daug gražiai kalba, tuomet lauk blogo. Nesusitvarkėme su nervais.

– Kas sutrukdė gerai pasirodyti jauniesiems Jonui Valančiūnui ir Donatui Motiejūnui?

– Jei viską žinočiau, būčiau Dievas. Galiu tik spėlioti. Tikiuosi, kad ateityje jie sužais daug gerų rungtynių už Lietuvą. Kiti žaidėjai  -taip pat. Pavyzdžiui, serbai prieš mus prasižengdavo ties aikštės viduriu, o mes – kai jie meta į krepšį. Nors kalbėjome, kad N.Krstičiui sustabdyti turėjome „eiti per apačią“. Kartais priimdavome vaikiškus sprendimus.

– Ketvirtadienį bus ne ką lengvesnės rungtynės su Makedonijos komanda?

– Prieš dvejus metus Lietuva pralaimėjo jiems 2011 metų krepšinio čempionate. Nereikia tikėtis, kad dabar bus lengviau. Visos rungtynės čempionate bus sunkios, nes čia – Jugoslavijos mokykla. Čia broliukų nebus. Bet mes irgi turime parodyti, kad esame vyrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.