EUROLYGA 2023

J.Valančiūnas: „Ruošiamės gynybai prieš N.Krstičių“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Jesenicės (Slovėnija)

J.Valančiūnui trečiadienį teks kovoti su Serbijos rinktinės lyderiu.<br>T.Mikalajūno nuotr.
J.Valančiūnui trečiadienį teks kovoti su Serbijos rinktinės lyderiu.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 4, 2013, 1:12 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:09 PM

Jonui Valančiūnui jau pirmajame Europos čempionato mače teks gliaudyti kietą riešutą - lietuvių ant „Podmežakla“ arenos parketo lauks Serbijos rinktinė su 30 metų 213 cm ūgio vidurio puolėju Nenadu Krstičiumi priešakyje. „Kovos komanda prieš komandą, o nes aš asmeniškai prieš jį. Žaisime su serbais ir sieksime pergalės“, - paklaustas apie būsimą akistatą su Serbijos rinktinės ir Maskvos CSKA vidurio puolėju atsakė J.Valančiūnas.

„Jis – geras žaidėjas, puolime turi platų arsenalą. Lengva tikrai nebus. Tačiau mes stengsimės, kovosime ir mėginsime laimėti“, - apie ir NBA patirties turintį varžovą kalbėjo J.Valančiūnas.

- Linas Kleiza sakė, kad daug kalbėjote apie N.Krstičių, kaip apie pagrindinį jų lyderį. Ar dar išskyrėte kuriuos nors žaidėjus? - žurnalistai paklausė J.Valančiūno.

- Kalbėjome apie jį. Ruošiamės gynybai prieš N.Krstičių. Serbų komanda turi daug derinių, skirtų būtent jam. Mėginsime jį sustabdyti.

- Sakoma, kad pirmosios čempionato rungtynės gali nulemti tolesnę eigą...

- Jos labai svarbios. Kiekviena komanda nori gerai pradėti čempionatą. Tai labai svarbu. Nes tada gali švaria galva eiti į kitą mačą.

- Ar jaučiate jaudulį prieš startą?

- Šioks toks jaudulys yra. Tačiau profesionalai turi su juo susitvarkyti. Manau, kad esame pajėgūs su jauduliu susitvarkyti.

- Lietuvos rinktinė atakas mėgsta taip pat kreipti per aukštaūgius. Tačiau dabar baudos aikštelėje bus N.Krstičius. Ar tai pakoregavo puolimo planus?

- Mūsų puolimas – komandinis. Jeigu nepavyksta žaisti per didelius, kamuolys būna atmetamas. Tada žaidžiame per mažesnius. Nemanau, kad bus akcentuojama, ar žaisti vien per aukštaūgius, ar žemesnius. Esame komanda.

***

Lietuvos ir Serbijos rinktinių rungtynės trečiadienį vyks 22 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.