EUROLYGA 2023

T.Rice'as išplėšė Juodkalnijai pergalę prieš makedonus, šie ketina protestuoti

Antrosiose Europos čempionato B grupės rungtynėse „Podmežakla“ arenos tribūnos nusidažė raudona ir geltona spalvomis. Jomis pasipuošė keletas tūkstančių Makedonijos ekipos sirgalių, į kurių gretas kukliai įsiliejo ir nedidelis būrys panašiai apsirengusių Juodkalnijos rinktinės aistruolių.

Makedonijos ir Juodkalnijos rinktinių rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Makedonijos ir Juodkalnijos rinktinių rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2013, 9:35 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:38 PM

Vis dėlto pergale po emocingų ir karštų rungtynių džiaugėsi pastarieji. Juodkalnijos krepšininkai 81:80 (25:24, 20:22, 19:21, 17:13) nugalėjo Makedonijos rinktinę.

Pergalę šiose rungtynėse juodkalniečiams, kurie likus keturioms minutėms atsilikinėjo 70:78, išplėšė buvęs „Lietuvos ryto“ legionierius Tyrese'as Rice'as. Jis rungtynių pabaigoje pelnė 6 taškus iš eilės ir likus 10 sekundžių sumetė baudos metimus, persvėrusius rezultatą.

Gelbėti Makedonijos rinktinę bandė Bo McCalebbas, tačiau sudėtingas metimas iš po krepšio buvo netaiklus.

Netaiklų metimą bandė pataisyti Džordžis Čekovskis, bet ir jis buvo netaiklus. Kovojant dėl ant lanko šokinėjančio kamuolio Juodkalnijos rinktinės žaidėjas Milko Bjelica lietė lanką, o pagal taisykles tokiu atveju turi būti įskaityti taškai. Teisėjai to nepadarė, o po ilgų diskusijų atidavė kamuolį Juodkalnijai.

Šis sprendimas iššaukė Makedonijos rinktinės pasipiktinimą.

Makedonijos rinktinės gynėjas po mačo teigė, kad komanda planuoja paduoti protestą. „Taip neteisinga. Juk reikėjo padaryti paprastą dalyką - peržiūrėti video įrašą. Manau, komanda teiks protestą", - sakė V.Ilievskis.

„Mano širdis dar daužosi. Bet reikia pamiršti šias rungtynes ir žiūrėti į priekį. Laukia rungtynės su lietuviai, o jei pralaimėsime, labai susikomplikuosime savo padėtį", - kalbėjo Makedonijos rinktinės aukštaūgis Predragas Samardžiskis, prieš keletą metų rungtyniavęs Vilniaus „Lietuvos rytui".

Makedonija: B.McCalebbas – 23, D.Stojanovskis – 19, V.Ilievskis – 10, V.Stojanovskis, T.Gečevskis ir P.Antičius – po 8, P.Samardžiskis – 4.

Juodkalnija: S.Sehovičius ir T.Rice'as – po 16, M.Bjelica – 12, S.Sehovičius – 11, N.Vucevičius – 9, V.Dasičius – 6, B.Dubljevičius – 4, A.Popovičius – 3, B.Sekuličius ir N.Ivanovičius – po 2. 

Kitose B grupės rungtynėse Latvijos rinktinė 86:75 nugalėjo Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę.

Kitose rungtynėse žais Serbijos ir Lietuvos rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.