EUROLYGA 2023

P.Antičius po rungtynių su Lietuva: „Gėda FIBA, gėda teisėjams“

Lrytas.lt spec. korespdentas, Jesenicės (Slovėnija)

P.Antičius (kairėje) po rungtynių žėrė priekaištus.<br>AP nuotr.
P.Antičius (kairėje) po rungtynių žėrė priekaištus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 6, 2013, 1:44 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:06 PM

Makedonijos rinktinės treneriai ir krepšininkai jaučiasi engiami ir žeminami. Po skandalu ir protestu Tarptautinės krepšinio federacijos Europos padaliniui "FIBA-Europe" pasibaigusių pirmųjų Europos čempionato rungtynių su Juodkalnija, makedonai po pralaimėto mačo Lietuvai (67:75) vėl pyktį ir kritiką nukreipė į teisėjus. Tiksliau - į vieną. Ispaną Juaną Arteagą.

Kai likus keliolikai sekundžių iki ketvirtojo kėlinio pabaigos T.Gečevskiui buvo užfiksuota pražanga prieš M.Kalnietį, iš pykčio sprogęs Makedonijos rinktinės puolėjas Pero Antičius užsidirbo techninę pražangą.

Kitą sezoną „Atlanta Hawks" klube rungtyniausiantis aukštaūgis įžvelgė sąmokslą ir kerštą Makedonijos rinktinei.

„Tai, ką pasakysiu nenuvertina Lietuvos rinktinės pergalės. Gėda FIBA, gėda Europos čempionato rengėjams, gėda teisėjams. Pirmajame mače su Juodkalnija mes turėjome laimėti, bet viskas baigėsi kitaip. Vakar mes neabejotinai laimėjome, tačiau jie nė neperžiūrėjo lemiamo epizodo vaizdo įrašo.

Kalbant apie rungtynes su Lietuva galiu pasakyti tik vieną dalyką. Dar per draugiškas rungtynes Ispanijoje šis teisėjas mums pasakė: „Jūs pamatysite, kas jums nutiks Europos čempionate. Už tai, kad per daug aiškinate“. Dabar mums keršijama. O Lietuvos rinktinei norėčiau palinkėti sėkmės“ - kalbėjo P.Antičius.

Makedonijos rinktinės treneris Alešas Pipanas taip pat pasiuntė kritikos žodžių rungtynių arbitrui iš Ispanijos: "Ispanijos teisėjas nulėmė susitikimo baigtį. Jo paskutinė pražanga viską nulėmė."

Neoficialiais duomenimis, Makedonijos rinktinė svarstė galimybę vėl rašyti protestą ar net pasitraukti iš pirmenybių anksčiau laiko, tačiau tokių drastiškų priemonių buvo atsisakyta.

Savo ruožtu, Jonas Kazlauskas po rungtynių paklaustas, ką mano apie Makedonijos rinktinės narių išsakytą kritiką, buvo lakoniškas: „Neklauskite, tikrai tokių dalykų nekomentuosiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.