EUROLYGA 2023

M.Bjelica: „Lietuviai – absoliutūs favoritai“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Jesenicės (Slovėnija)

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 8, 2013, 5:01 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:22 PM

Baudos aikštelėje per rungtynes su latviais dominavę Lietuvos rinktinės aukštaūgiai sekmadienio vakarą turės rimtai pasistumdyti - jų lauks plačiapečiai ir tvirti geriausiai dėl atšokusių kamuolių puolime kovojančios Juodkalnijos rinktinės priekinės linijos žaidėjai.

Geri kovotojai dėl kamuolių

Suadas Sehovičius po krepšiais renka po 8 kamuolius, Bojanas Dublevičius - 5,3 kamuolio, Blagota Sekuličius - po 4,3, Seadas Sehovičius ir Milko Bjelica - po keturis, Nikola Vučevičius - po tris.

„Po varžovų krepšiu jie atkovoja beveik po 15 kamuolių ir mums didžiausias iššūkis bus susitvarkyti po savo krepšiu. Gynyboje mūsų didžiausia problema, kad nesugraibome kamuolių. Lankai yra kieti, kamuolys toli atšoka, todėl varžovus reikės atsitverti ne tik aukštaūgiams, bet ir gynėjams. Tai pirmas dalykas, su kuriuo reikės susitvarkyti“, - pasakojo Lietuvos rinktinės skautas Benas Matkevičius.

Tiesa, Juodkalnijos lyderio reikia ieškoti ne tarp aukštaūgių, o „mažiukų“ - renkant taškus ir atliekant rezultatyvius perdavimus nesustabdomas šioje komandoje yra buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius, natūralizuotas amerikietis Tyrese'as Rice'as.

„Jis labai agresyviai žaidžia du prieš du, labai mėgsta atakuoti pats. Lemiamais momentais jis itin daug žaidžia du prieš du ir bus labai svarbu neduoti jam laisvės ir apsunkinti gyvenimą kuo labiau“, - pasakojo B.Matkevičius.

Du apmaudūs pralaimėjimai

Po 17,7 taško per rungtynes pelnančio ir po 4,7 rezultatyvaus perdavimo atliekančio T.Rice'o aikštėje skirstomų kamuolių neretai sulaukia kitas buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius Milko Bjelica.

29 metų 205 cm ūgio puolėjas per rungtynes aikštėje išbūna po 21 minutę, pelno po 8 taškus ir yra ketvirtas pagal rezultatyvumą Juodkalnijos rinktinėje.

„Man svarbiausia - komanda“, - portalui lrytas.lt patikino ramaus būdo juodkalnietis, paklaustas, kaip vertina savo žaidimą šiame čempionate.

Dramatiška pergale (81:80) prieš makedonus Europos čempionatą pradėję Juodkalnijos krepšininkai vėliau patyrė dvi apmaudžias nesėkmes - paskutinę sekundę pralaimėjo latviams (72:73), trečiajame mače ilgai pirmavo, turėjo dviženklį pranašumą, bet pabaigoje iniciatyvą atidavė Bosnijos ir Hercegovinos rinktinei (76:70).

„Pirmavome 10 taškų skirtumų, tačiau jų nepalaužėme. Pabaigoje puolant žaidėme kvailai ir jie mus nubaudė“, - kalbėjo M.Bjelica.

Liko lietuviai ir serbai

Ar juos nubaus ir Lietuvos rinktinė, paaiškės vėlyvą sekmadienio vakarą, prieš pat vidurnaktį. Trečias pralaimėjimas dar stipriau sudrebintų Juodkalnijos rinktinės laivą, iš kurio prieš keletą dienų už vidaus taisyklių pažeidimus buvo išmestas aukštaūgis Vladimiras Dasičius.

Įtampa griežto trenerio Luka Pavicevičiaus treniruojamoje Juodkalnijos rinktinėje didėja, o patys krepšininkai pripažįsta, kad patys sau apsunkino situaciją - jiems liko mačai su favoritėmis vadinamomis Lietuva ir Serbija.

O dar bent viena pergalė ir taip klampioje B grupėje kiekvienai rinktinei reikalinga kaip oras.

„Patys sau apsisunkinome antrąjį raundą. Mums liko žaisti su lietuviais ir serbais - jie bus absoliutūs rungtynių favoritai. Lietuviai kol kas nėra pasiekę geros sportinės formos, kaip ir mes. Bet neabejoju, kad Lietuva pabaigoje bus viena geriausių komandų“, - kalbėjo M.Bjelica.

Ragavo lietuviško krepšinio

Trejus metus Lietuvoje rungtyniavęs puolėjas nesureikšmina fakto, kad galbūt geriau nei kiti komandos nariai pažįsta lietuviško krepšinio mokyklą. Jis galbūt treneriams pasakys keletą savo pastebėjimų, sukauptų per sezonus Vilniaus „Lietuvos ryte“, bet savo žinių nesureikšmina.

„Jų žaidimo stilių visi žino, nėra ko slėpti. Jų aukštaūgiai - labai mobilūs ir pajėgūs, jie greiti, gerai ginasi. Lietuvos rinktinė turi daug ginklų“, - dėstė M.Bjelica, kuris pastaruosius du sezonus atstovavo Vitorijos „Laboral Kutxa“ komandai, tačiau naujojo kontrakto kitam sezonui neturi.

Nors patys Lietuvos krepšininkai nebijo sau ir kitiems pasakyti, kad aikštėje dažnai dar būna kaip medžiai, rinktinės trenerių štabas įžvelgia ir gerų pokyčių.

„Pradedame įsivažiuoti, vienas kitą labiau suprantame. Esmė persilaužti ir pasitikėti vienas kitu ir laisviau žaisti. Jono Kazlausko stiprybė visada buvo komandinis žaidimas ir mes turime tai įvykdyti“, - sakė rinktinės skautas B.Matkevičius.

***

Lietuvos ir Juodkalnijos rungtynes, kurios prasidės 22 val., gyvai iš Jesenicių aprašys ir portalas lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.