EUROLYGA 2023

Bosnių žvaigždė M.Teletovičius netaikliais metimais juokino NBA

Dėl ketvirtosios pergalės Europos krepšinio čempionate pirmadienį kovosiančių lietuvių laukia sunki užduotis – sustabdyti Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės lyderį Mirza Teletovičių.

M.Teletovičius per rungtynes vidutiniškai pelno po 18,5 taško ir atkovoja po 7,8 kamuolio.<br>AP nuotr.
M.Teletovičius per rungtynes vidutiniškai pelno po 18,5 taško ir atkovoja po 7,8 kamuolio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2013, 1:03 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:08 PM

27 metų 206 cm ūgio puolėjo statistika – įspūdinga. „Brooklyn Nets“ komandos krepšininkas per rungtynes vidutiniškai pelno po 18,5 taško ir atkovoja po 7,8 kamuolio.

Vis dėlto, šiam krepšininkui taip pat pasitaiko juodų dienų. Rungtynėse su juodkalniečiais M.Teletovičius iš viso į krepšį metė 22 kartus. Tuomet tikslą pasiekė vos 6 krepšininko metimai iš žaidimo.

Daugelis prisiminė vienas nesėkmingiausių krepšininko rungtynių NBA. Praėjusį sezoną rungtynėse su „Detroit Pistons“ jis toli gražu nepatvirtino savo, kaip taikliarankio, reputacijos - tris kartus iš eilės žaidėjo mestas kamuolys net nelietė lanko.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje, „Pistons“ pirmaujant 74:73, aikštėje pasirodęs bosnis per 40 sekundžių įsiutino savo trenerį ir leido pasilinksminti Detroito komandos aistruoliams.

Vos tik gavęs kamuolį aukštaūgis švystelėjo tritaškį, tačiau jo mestas kamuolys nelietė lanko. Aistruoliai patenkinti paplojo, o kiek sutrikęs bosnis tik šildėsi rankas.

Per kitą ataką - panašus scenarijus. Vėl gavęs kamuolį M.Teletovičius prie baudos aikštelės bandė suklaidinti varžovą ir iš sudėtingos padėties metė dvitaškį. Kamuolys vėl net nelietė lanko. Į gynybą grįžtančią Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio žvaigždę pervėrė piktas „Nets“ trenerio P.J.Carlesimo žvilgsnis, o už pilvų susiėmę aistruoliai leipo juokais.

Tačiau dvi nesėkmingos atakos neatšaldė M.Teletovičiaus atkaklumo - trečios iš eilės atakos metu aukštaūgis vėl paleido tritaškį ir kamuolys vėl nelietė lanko.

„Trys iš eilės metimai, kai kamuolys neliečia lanko! Tai - NBA antirekordas!“ - šaukė nustebęs rungtynių komentatorius.

Po trečiojo nesėkmingo bandymo M.Teletovičius trenerio sprendimu atsisėdo ant atsarginių žaidėjų suolelio ir aikštėje daugiau nebepasirodė. „Nets“ laimėjo rungtynes 93:90.

Lietuvos ir Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės pirmadienį į aikštę žengs 18 val. 45 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.