EUROLYGA 2023

D.Ivkovičius: „Esu liūdnas ir atsiprašau visų aistruolių“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

D.Ivkovičiaus treniruojami serbai patyrė triuškinantį pralaimėjimą<br>AP nuotr.
D.Ivkovičiaus treniruojami serbai patyrė triuškinantį pralaimėjimą<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 18, 2013, 9:59 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:37 AM

Nuolat pasitikėjimu savimi spinduliuojantis ir kiek arogantiškas Dušanas Ivkovičius trečiadienio vakarą „Stožice“ arenoje stovėjo kiek pasimetęs ir nuolat taisėsi ir taip tvarkingai surištą kaklaraištį. Buvo akivaizdu - Serbijos krepšinio mohikanui nejauku. Kaip ir keliems tūkstančiams į Liublianą atvykusių serbų sirgalių - net ir jie, nuolat traukiantys dainas, buvo ramūs. Serbija buvo pažeminta Europos čempionato ketvirtfinalyje - ją 90:60 sumindė Europos čempionės titulą ginanti Ispanija.

Vienu metu ispanų pranašumas siekė 40 taškų, o užpildytoje „Stožice“ arenoje neretai spengdavo tyla.

„Varžovai absoliučiai nusipelnė pergalės. Esu liūdnas, komanda nepasiruošė šioms rungtynėms. Nuo rungtynių pradžios nekontroliavome žaidimo ir jau pirmajame kėlinyje praleidome 21 tašką, patys pelnydami vos 5. Vėliau krepšininkai pradėjo žaisti labai savanaudiškai. Už tokį žaidimą labai atsiprašau aistruolių, kurių tiek daug suvažiavo iš įvairių vietų.

Teniso terminais kalbant, tai buvo pirmasis „match point'as“. Bet turime tęsti kovą ir būti pasiruošę kitoms rungtynėms, kuris bus antrasis „match point'as“. Vėliau lauks ir trečiasis. Šiame mače nenaudojau daug lyderių, nes dar laukia svarbių rungtynių“, - kalbėjo D.Ivkovičius.

Spaudos konferencijoje žurnalistų paklaustas, ar sąžininga, kad pirmoji vienos grupės komanda pralaimėjo ketvirtą vietą užėmusiai kitos grupės komandai, D.Ivkovičius pyktelėjo: „Tokios taisyklės. Mes buvome pirmi, jie ketvirti, tačiau dabar jie laimėjo. Jie stipresni. Daugiau nežinau, kaip atsakyti į jūsų klausimą. Nebent tai buvo ne klausimas, o jūsų komentaras.“

Ispanijos rinktinės strategas Juanas Orenga buvo kur kas geresnės nuotaikos ir liaupsino savo komandos žaidimą.

„Sužaidėme kol kas geriausias rungtynes šiame čempionate. Mūsų tikslas - gerinti žaidimą kiekvienose rungtynėse, ypač dabar. Šiame mače sustabdėme serbų lyderius - N.Krstičių, N.Bjelicą ir B.Bogdanovičių. Patys žaidėme vieningai ir labai gerai gynėmės“, - džiaugėsi Ispanijos rinktinės strategas.

Gynyba džiaugėsi ir jaunasis Ricky Rubio, rungtynėse atkovojęs 6 kamuolius, atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus ir perėmęs 4 kamuolius.

„Pirmajame kėlinyje praleidome tik 5 taškus - tai buvo raktas į pergalę. Čempionate rungtyniavome ne itin gerai, todėl norėjome įrodyti, kad galime žaisti žymiai geriau. Šįvakar mums tai pavyko. Atėjo laikas parodyti, ką galime“, - kalbėjo R.Rubio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.