EUROLYGA 2023

Italijos krepšinio legenda D.Meneghinas: „Jei pamatysiu A.Sabonį, stipriai jį apkabinsiu“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 19, 2013, 7:44 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:39 AM

Geriausiu visų laikų Italijos krepšininku tituluojamas Dino Meneghinas senokai turėjo progos džiaugtis savo šalies nacionalinės komandos sėkme. Tačiau Italijos krepšinio ikona Slovėnijoje turi progų šypsotis.

Galingai Europos pirmenybėse startavusi Italijos rinktinė po ilgos pertraukos žais Senojo žemyno pirmenybių ketvirtfinalyje, kurioje Simeone Pianigiani treniruojamos komandos laukia Lietuvos krepšininkai.

63-ejų legendinis Italijos krepšininkas D.Meneghinas šypteli paklaustas, kas yra mačo favoritas. Ir pažeria komplimentų Lietuvos rinktinei. Išskirtinis lrytas.lt interviu su D.Meneghinu - apie būsimą ketvirtfinalį, Lietuvos rinktinę ir A.Sabonį.

- Kokios mintys apie Italijos ir Lietuvos rinktinių mačą? - lrytas.lt paklausė D.Meneghino.

- Mums bus labai sunku, kaip ir visada. Žinome, kokios yra stipriosios Lietuvos rinktinės pusės. Lietuviai - labai stiprūs ir fiziškai, ir techniškai. Mačiau, kaip jie gerai žaidžia šiame čempionate.

- Kas, jūsų nuomone, yra šio ketvirtfinalio favoritas?

- Ant popieriaus - žinoma, Lietuvos rinktinė. Tačiau aikštėje kartais nutinka stebuklų (šypsosi). Bet kokiu atveju, Italijos rinktinė jau yra čia, esame labai laimingi dėl to, ką padarėme iki šiol. Viskas, kas buvo ir kaip susiklostė, mums tinka.

Didžiausias mūsų tikslas - žaisti kitąmet vyksiančiame pasaulio čempionate. Todėl net jei ir pralaimėsime, turime tęsti kovą dėl vietos, kuri leistų vykti į pasaulio pirmenybes.

- Ar jus nustebino, kad Italijos rinktinė čempionatą pradėjo penkiomis pergalėmis?

- Jei atvirai, taip. Neturime penkių labai svarbių žaidėjų, pasiruošimo čempionatui etapas nebuvo toks geras. Bet po to žaidėjų galvose kažkas pasikeitė, po kiekvienų rungtynių pasitikėjimas savimi vis augo. Ir mes sulaukėme tokių rezultatų, kurių nesitikėjau. Tai labai gerai pirmiausiai patiems žaidėjams ir visam Italijos krepšiniui.

- Kuris Lietuvos rinktinės žaidėją jums daro didžiausią įspūdį pirmenybėse?

- Visi. Tai yra tikra komanda, kurioje kiekvienas žaidėjas skirtingose rungtynėse gali būti rezultatyviausias ar geriausias kovotojas dėl kamuolių. Nėr vieno lyderio. Lietuvos rinktinė yra tikra komanda ir žaidžia kaip komanda.

- Galbūt ketvirtfinalį stebėsite kartu su Arvydu Saboniu, kuris į rungtynes vyksta su Lietuvos rinktine?

- Nežinau, jo dar nemačiau. Bet jeigu pamatysiu, stipriai jį apkabinsiu (šypsosi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.