EUROLYGA 2023

Italijos žiniasklaidoje – pagarba Lietuvos rinktinei ir kalbos apie paguodos prizą

Italijos žiniasklaida savo sirgalių neklaidina ir konstatuoja, kad Lietuvos rinktinės barjeras Europos čempionato ketvirtfinalyje – labai aukštas. Tačiau nurašyti savo krepšininkų, kurie pirmajame etape žengė be pralaimėjimų ir iki šiol suklupo dukart, italai neskuba. Ispanijos rinktinę paskutinėse antrojo etapo rungtynėse įveikusius italus kovai įkvepia ir 1999-ieji. Būtent tada Italijos rinktinė pasidabino Europos auksu. Nepaisant to, Italijos žiniasklaidoje dažnai pabrėžiama, kad reikia įvykdyti pagrindinę užduotį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2013, 12:39 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:05 AM

„Pergalė reikštų, kad keliausime į kovą dėl medalių, pralaimėjimas – kad reikės kovoti dėl kelialapio į pasaulio čempionatą. Trumpai tariant, leiskite bent jau penktadienį laimėti prieš Kroatijos ir Ukrainos poros pralaimėtoją“, - rašo portalas leggo.it.

Italijoje populiariausias sporto dienraštis ir tinklalapis „Gazzetta dello Sport“ Lietuvos rinktinei pagyrų negaili. „Italai susitiks su Lietuva. Komanda, kuri yra gerokai stipresnė ir brandesnė nei mūsų, - rašo gazzetta.it. - Tačiau yra galimybė laukti kažko neįtikėtino.“

Vertindamas savo rinktinės galimybės „Gazzetta dello Sport“ taip pat pabrėžia kelialapio į pasaulio čempionatą svarbą.

„Gelbėjimosi laivas – vis tiek svarbus. Jeigu ir pralaimėsime, galime gauti kelialapį, o tai ir yra rinktinės tikslas“, - rašoma portale.

Kas labiausiai italams kelia nerimą? Lietuvos aukštaūgiai. „Jie turi penkis žaidėjus, aukštesnius nei 210 cm. Skirtumas tarp abiejų ekipų krepšininkų - vidutiniškai penkių centimetrai. Taip pat jie turi pajėgų lengvąjį kraštą – Liną Kleizą. S.Pianigiani akcentuoja jį“, - rašo „Gazetta dello Sport“.

Italai prisimena ir jų rinktinės pergalę Akropolio taurėje, tačiau siūlo jos nesureikšminti. „Dabar – kita istorija“, - corrieredellosport.it.

O leggo.it rašo: „Visai neseniai rinktinė laimėjo prieš lietuvius, tačiau buvo dienos, kai buvo manyta, kad Graikija laimės medalius, o dabar ši komanda – namuose.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.