EUROLYGA 2023

T.Parkeris apie pusfinalį su Ispanija: „Geri draugai ispanai...“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

T.Parkeris yra rezultatyviausias iš čempionate kovą tęsiančių krepšininkų.<br>AP nuotr.
T.Parkeris yra rezultatyviausias iš čempionate kovą tęsiančių krepšininkų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 19, 2013, 1:04 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:05 AM

„Girdėjote? Tik trys klausimai anglų kalba“, - nusijuokė Tony Parkeris, kai šalia jo stovėjęs Prancūzijos rinktinės atstovas spaudai žurnalistams pareiškė, kad angliškai kalbinti krepšininką galima labai trumpai.

Kaip visada po Europos čempionato rungtynių, pirmiausia T.Parkeris duoklę atiduoda būriui prancūzų žurnalistų, su kuriais bendrauja ne mažiau 10 minučių. Kitiems žurnalistams prancūzų lyderio laikas pernelyg nešvaistomas.

O bendraudamas su žurnalistais Prancūzijos rinktinės lyderis nuolat šypsojosi. Ir buvo dėl ko. Vikrusis 31 metų 188 cm ūgio gynėjas trečiadienio vakarą siautėjo „Stožice“ arenoje - pelnė 27 taškus ir padėjo savo komandai ketvirtfinalyje 72:62 nugalėti Europos čempionato šeimininkus Slovėnijos krepšininkus.

„Tony Parkeris buvo tiesiog neįtikėtinas“, - po ketvirtfinalio rungtynių pripažino 18 taškų pelnęs Slovėnijos rinktinės lyderis Goranas Dragičius, kuris po skausmingo pralaimėjimo nenėrė į persirengimo kambarį, o paėmęs mikrofoną padėkojo 12 tūkstančių į areną susirinkusių sirgalių už nuostabų palaikymą.

Tribūnos įspūdį paliko ir pačiam T.Parkeriui. „Atmosfera čia - nuostabi“, - pareiškė prancūzų ekipos lyderis, ketvirtfinalyje varžovų krepšį atakavęs net 20 kartų ir pataikęs 9 metimus.

„San Antonio Spurs“ gynėjas šiame čempionate per rungtynes pelnė po 18,3 taško ir pagal rezultatyvumą užima trečiąją vietą, o iš kovą dėl medalių tęsiančių žaidėjų - pirmąją.

Žurnalistai klausimų T.Parkeriui turėjo daug - ir apie ketvirtfinalio mačą, ir apie būsimą varžovę pusfinalyje Ispaniją, kuriai prancūzai pralaimėjo pastaruosiuose dviejuose turnyruose (2011 metų Europos čempionate ir Londono olimpiadoje), ir apie Slovėnijos rinktinę, ir apie Prancūzijos komandos žaidimą, ir apie sirgalius.

Tačiau, kaip ir žadėjo, T.Parkeris atsakė į tris klausimus.

- Ar buvo labai sunku žaisti prieš G.Dragičių? - žurnalistai paklausė T.Parkerio.

- Su juo kovoti man tenka labai dažnai - NBA lygoje per sezoną susitinkame keturis kartus (G.Dragičius atstovauja „Phoenix Suns“ komandai. - Red.). Jis - puikus vaikinas, man jis patinka. Šiame čempionate jis žaidžia puikiai, yra tikras savo komandos lyderis. Šįvakar gynyboje jis žaidė labai kietai.

- Kokį įspūdį paliko pačios rungtynės?

- Buvo puikus krepšinis, nuostabi atmosfera, puikūs sirgaliai. Slovėnija - puiki šalis krepšiniui. Man tai priminė 2005-ųjų Europos čempionatą, kai nugalėjome šeimininkus, kuriuos palaikė 10 tūkstančių serbų. (Tame čempionate Prancūzijos rinktinė laimėjo bronzos medalius. - Red.)

Tokios rungtynės ir pergalė suteikia papildomos energijos ir jėgų būsimai kovai su Ispanija pusfinalyje.

- Laukia pusfinalio rungtynės su Ispanija. Kokiomis nuotaikomis jų laukiate?

- Geri draugai... mūsų draugai ispanai (šypsosi). Dar kartą kovosime su jais. Tikiuosi, kad šį kartą reikalai klostysis kitaip. Pastaruosiuose dviejuose turnyruose mums nesisekė - 2011 metų Europos čempionate pralaimėjome jiems finale, o pernai olimpiadoje buvome arti pergalės, tačiau pabaigoje pralaimėjome (prancūzai Londono olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje pralaimėjo ispanams 59:66. - Red.).

Privalome stengtis ir, manau, turime galimybę iškovoti pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.