EUROLYGA 2023

A.Sabonis: „Daug krepšinio žinovų šį kartą nelabai gaudėsi, kas čia vyko“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

A.Sabonis stebėjo Lietuvos rinktinės treniruotę.<br>T.Mikalajūno nuotr.
A.Sabonis stebėjo Lietuvos rinktinės treniruotę.<br>T.Mikalajūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 22, 2013, 2:15 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:37 PM

Arvydas Sabonis ištikimai lydi Lietuvos rinktinę ne tik į Europos čempionato rungtynes, bet ir į treniruotes. Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas nėra tik stebėtojas - per treniruotes šalies krepšinio legenda pataria, jei reikia, ir padeda krepšininkams skirstydamas kamuolius ar imituodamas varžovą.

„Labai gerai, kad su rinktine yra Arvydas, kuris duoda asmeninių patarimų J.Valančiūnui ir D.Motiejūnui“, - džiaugėsi rinktinės treneris J.Kazlauskas.

Per paskutinę šiame čempionate Lietuvos rinktinės treniruotę „Stožice“ arenoje A.Sabonis nenuleido akių nuo sportuojančių krepšininkų, bet duoklę atidavė ir žurnalistams.

- Kokio tikitės finalo? - lrytas.lt paklausė A.Sabonio.

- Tikėtis galima daug. Reikia palaukti ir bus matyti. Jau tiek nueita, bet reikia dar vienoms rungtynėms susikaupti, nes šansas, kaip sako patys krepšininkai, gali būti tik vienas gyvenime.

- Lietuvos rinktinė šiame čempionate jau kovojo su Prancūzijos krepšininkais. Ar tai turės įtakos finale?

- Negalima lyginti tų rungtynių su tuo, kas bus šįvakar. Prancūzai dabar visai kitokie, o anos rungtynės galbūt mums buvo svarbesnės, siekiant įvažiuoti į tą ritmą. O dabar - finalas ir svarbu, kas geriau jausis psichologiškai.

- Treneris J.Kazlauskas šeštadienį pareiškė, kad Sabo duoklę atidavė ir jis jau niekam nebeskolingas. Kaip vertinate tokius trenerio žodžius?

- Baigsis treniruotė, klauskite jo. Aš prie ko čia? Jis mane paminėjo? O aš dar nieko neminėjau (juokiasi). Viskas baigsis ir matysime. Dabar laukia finalas.

- Slovėnijos krepšinio aistruoliai neslepia palaikymo Lietuvos rinktinei, nes šeimininkus eliminavo prancūzai. Ar jaučiate slovėnų palaikymą?

- Aš nedalyvauju aistruolių susibūrimuose (šypteli). Bet manau, kad palaiko - vis tiek, maža šalis, krepšinį myli, mes irgi mažytė šalis. Juolab kad prancūzai juos eliminavo. Manau, tai normalu.

- Šįvakar paaiškės ir naudingiausias Europos čempionato žaidėjas. Kam atiduotumėte savo balsą?

- Priklausys nuo finalo, kas laimės, kas kaip sužais.

- Taip pat bus renkamas simbolinis pirmenybių penketas. Kiek Lietuvos rinktinės žaidėjų į jį įtrauktumėte?

- Žinot, tas simbolinis penketas... Yra kitas tikslas. Gali būti ir nė vieno, jeigu laimės (juokiasi).

- Komandų rikiuotė šiame Europos čempionate jau beveik aiški. Kuri rinktinė jus labiausiai nustebino?

- Stebino kiekvieną dieną. O pabaiga... Grupių lyderės - Serbija ir Italija taip gerai pradėjo, o krito ketvirtfinalyje. Velnias žino, kas čia nustebino ir kas nenustebino. Daug visokių siurprizų, daug krepšinio žinovų šį kartą nelabai gaudėsi, kas čia vyko (juokiasi).

- Savo bičiulį O.Volkovą pasveikinote su Ukrainos rinktinės patekimu į pasaulio čempionatą?

- Jau anksčiau pasveikinau. Dar kai žaidėme su Ukraina, mes kalbėjomės. Jis man sako: „Va, mažai trūko, būtume ir mes jums..“. Aš jam sakau: „Girdi, per dieną gali būti viena pergalė. Vieną pergalę jums davė latviai (Latvijos rinktinės pralaimėjimas belgams atvėrė ukrainiečiams kelią į ketvirtfinalį - red.). Antros nebūna" (juokiasi).

- Lietuvos rinktinės žaidimas pradėjo kilti nuo antrojo pirmenybių etapo. Kaip manote, kada įvyko tas lūžis, kai komanda pradėjo kilti?

- Manau, charakteris, vyrai persilaužė, atlaikė spaudimą, mažiau pradėjo skaityti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.