EUROLYGA 2023

Į Liublianą atvykusių Lietuvos politikų simpatijos - ir rinktinei, ir sirgaliams

Lrytas.lt spec. korespondentas, Liubliana

Seimo pirmininkas V.Gedvilas į Liublianą atvyko kartu su žmona Jolanta.
Seimo pirmininkas V.Gedvilas į Liublianą atvyko kartu su žmona Jolanta.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 22, 2013, 8:12 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:25 PM

„Vilnius jau pasiruošęs priimti Europos čempionus“, - šyptelėjo Vilniaus meras Artūras Zuokas, belaukdamas finalo. Lietuvos krepšinio aistruoliai skaičiuoja paskutines minutes iki Europos čempionato finalo. Vieni Lietuvoje, kiti - Slovėnijos sostinėje.

Krepšinio fiestos kulminacija į Liublianą sutraukė ir aukštus šalies politikus. Penktadienį čempionato pusfinalį, kuriame Lietuvos rinktinė nugalėjo Kroatiją, „Stožice“ arenoje stebėjo premjeras Algirdas Butkevičius, sekmadienio vakarą „Stožice“ arenoje lemiamą turnyro dvikovą stebės ir Vilniaus meras A.Zuokas, ir Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Man taip atrodo, kad pusė Lietuvos suvažiavo į Liublianą - miesto gatvės užpildytos žalia spalva. Žmonės važiuoja mašinomis, autobusais, pakilo papildomas lėktuvas iš Lietuvos. Visi tikisi aukso medalių, bet Lietuva jau ir taip daug pasiekė - sidabro medaliai yra labai svarbus laimėjimas.

Vyrai jau labai daug padarė. Bet jeigu šįvakar Lietuvos rinktinė laimėtų medalius, būtų labai prasminga - juk paskutinį kartą auksą mūsų krepšininkai iškovojo prieš 10 metų“, - sakė V.Gedvilas, taip pat turintis Europos čempionato aukso medalį - jo treniruojama Lietuvos moterų rinktinė 1997-aisiais tapo stipriausia Senajame žemyne.

Lietuvos rinktinės kelias Slovėnijoje iš pradžių buvo vingiuotas ir duobėtas, tačiau svarbiausiu momentu komanda kilo į viršų. Politikos vilkai tikina, kad kritikuoti ar skubėt vertinti - neverta.

„Rinktinės potencialas yra didžiulis - tą sakiau dar pačioje pradžioje, nematydamas jos rungtynių. Manau, komanda pirmajame etape žaidė 50 procentų pajėgumu, o dabar jie jau rungtyniauja pilna jėga, jų sportinė forma džiugina. Manau, šiandien laimėsime“, - neabejojo V.Gedvilas.

„Nesvarbu, kaip viskas buvo. Svarbu, kad jau praėjo ir ką jau laimėjo. Lietuvoje labai dažnai bandoma kritikuoti ir vertinti neįsigilinę į detales. Ne veltui mūsų treneriai sako, kad geriausi žaidėjai sėdi tribūnose, o ne aikštėje.

Bet iš geriausių žaidėjų, kurie sėdi tribūnose, rinktinės nepadarysi. Viskas yra gerai - reikia džiaugtis, kad nedidelė šalis Lietuva turi tokio lygo žaidėjus ir trenerius“, - sakė V.Zuokas, kuriam didžiausią įspūdį šiame čempionate palieka Renaldas Seibutis Jonas Mačiulis ir Mantas Kalnietis.

Vilniaus meras įsitikinęs, kad Ispanijos rinktinės pralaimėjimas pusfinalyje buvo dėsningas ir neslėpė savo simpatijų būsimiems lietuvių varžovams.

„Džiaugiuosi, kad Prancūzijos rinktinė pateko į finalą - man patinka T.Parkeris, kaip jis žaidžia, kaip jis save pristato. Jis yra savo šalies patriotas“, - sakė A.Zuokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.