EUROLYGA 2023

Prancūzų žiniasklaidoje – fanfaros ir kritika dėl J.Kazlausko sprendimo

Prancūzijos žiniasklaidoje sekmadienio vakarą aidėjo ilgai lauktos fanfaros. Prancūzai pratrūko skambiomis frazėmis, bet pelnytai – jų šalies krepšininkai pirmą kartą iškovojo auksinį apdovanojimą, kurio tauta taip ilgai laukė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2013, 11:09 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:10 PM

„Pagaliau viršūnė!“ – išdidžiai skelbia „L‘Equipe“.

„Po dviejų sidabrinių olimpinių ir Europos čempionato medalių, Prancūzija pagaliau turi pirmąjį auksą. Tai buvo daugiau nei pergalė. Rungtynės – juvelyrinės“, – nacionalinę komandą šlovino Prancūzijos sporto žiniasklaidos lyderis.

„Visada turi būti pirmas kartas. 50 taškų pirmoje mačo pusėje, iš kurių Tony Parkerio – vos 4. Taip kiekvieną dieną nenutinka“, – rašė „L‘Equipe“.

„Buvo kiek sunku patikėti tokiu žaidimu. Netikėta buvo ir Baltijos šaliai. Lietuviai taip ir nebesukilo. Tai buvo užtikrinta pergalė. Prancūzai žaidė puikiai nuo pat pradžios iki pabaigos. N.Batumas su 17 taškų iki pertraukos puolime užvedė komandą, o M.Gelabale‘is žaidė lyg niekur nieko, nors turėjo kelio traumą. Tuo metu T.Parkeris 8 iš 12 savo taškų pelnė mačo pabaigoje, bet trofėjus vis tiek priklauso jam. O Lietuva galėjo pasiūlyti tik L.Kleizą ir M.Kalnietį“, – rašoma „L‘Equipe“.

Kitas portalas sport.fr ne tik liaupsino savo didvyrius, bet ir pažėrė kritikos lietuvių strategui Jonui Kazlauskui.

„Prancūzija 36 čempionatus turėjo laukti titulo. Šis trofėjus – nuopelnas T.Parkerio kartai, – dėl T.Parkerio sėkmės džiaugėsi sport.fr. - Prie pergalės prisidėjo visi. Net tokie, iš kurių to buvo mažiausiai tikėtasi. Pavyzdžiui, Johanas Petro. Lietuvių neišgelbėjo net 17 taškų pirmoje pusėje pelnęs šaltakraujis L.Kleiza. Treneris J.Kazlauskas neapgalvotai jį pakeitė 15 minutę. Ir tuomet lietuvius užtvindė penkių minučių tvanas 21:5.“

„Parkeris ir „les Bleus“ pagaliau apdovanoti“, – skelbė sport24.com.

„Šlovės diena atėjo į Prancūziją. Pagaliau aukso badas baigtas. Ir dar kaip! Imperatoriška gynyba visų rungtynių metu, dominuojanti kova po krepšiu. Net T.Parkeris neturėjo pademonstruoti viso savo talento. Kibirkštimis tapo N.Batumas ir B.Diaw, bet pergalė – visos komandos nuopelnas“, – džiūgavo sport24.com.

„Pamirškite graudų 2005 metų pusfinalį su Graikija. Pamirškite daugybę pralaimėjimų ispanams. Šį vakarą Prancūzija yra geriausia komanda Europoje! – triumfavo francetvsport.fr.

Vienintelis iš minėtų sporto žiniasklaidos šaltinių francetvsport.fr gyrė trenerį Vincent‘ą Collet.

„Nepamirškime trenerio Vincent‘o Collet. Jis irgi įžengė į Prancūzijos krepšinio panteoną“, – rašoma portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.