EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ treneris G.Vileita: „Mano filosofija – viską pradėti nuo gynybos“

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai jau rytoj pradės kovas naujajame, 2013/2014 m. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone.

G.Vileita prie Panevėžio ekipos vairo LKL čempionate debiuotuos mače su Prienų komanda.<br>„Lietkabelio“ klubo nuotr.
G.Vileita prie Panevėžio ekipos vairo LKL čempionate debiuotuos mače su Prienų komanda.<br>„Lietkabelio“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2013, 3:10 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:56 PM

Tarpsezoniu ekipa smarkiai pakeitė sudėtį ir iš praėjusių metų komandos liko tik trys žaidėjai – Darius Griškėnas, Žygimantas Šimonis ir Lukas Aukštikalnis.

Šiemet prie „Lietkabelio“ klubo prisijungė trys legionieriai iš JAV – Tony Bennetas, Parrishas Brownas bei Ryanas Olanderis. Lietuvių būrį papildė – Mantas Kazonas, Mantas Virbalas, Jokūbas Gintvainis bei Robertas Grabauskas.

Tiesa, kitoks komandos veidas dar tarpsezonio pradžios metu buvo pradėtas formuoti nuo vyriausiojo trenerio posto. Už Panevėžio klubo vairo stojo 38-erių metų strategas Gintautas Vileita. Praėjusiame sezone, buvęs Panevėžio ekipos krepšininkas, vadovavo KK „Trakų“ komandai, su kuria tapo Regionų krepšinio lygos čempionais (RKL).

Rytoj mače su Prienų „Tonybet“ ekipa naujasis „Lietkabelio“ komandos vedlys debiutuos LKL čempionate. Apie būsimą debiutą bei pasiruošimo procesą sezonui strategas pasidalino mintimis trumpame interviu.

- Jau rytoj debiutuosite kaip vyriausiasis treneris LKL čempionate. Kaip jaučiatės pirmą kartą žengdamas į stipriausią Lietuvos čempionatą ne kaip žaidėjas?

- Jaučiuosi puikiai. Būdamas žaidėju laukdavau naujojo sezono kovų, dabar irgi norisi pradėti sezoną. Yra toks nedidelis geras jauduliukas. Manau, jog sezono pradžia bus išskirtinė – tos pirmosios kelios jaudulio minutės, o paskui viskas susistatys į savo vėžes. - „Lietkabelis“ sezoną pradeda stipriai atnaujinęs sudėtį. Ar sunku sulipdyti krepšininkus, kurie susipažino tik tarpsezoniu?

- Tai yra didelis iššūkis. Visi, aišku, norėtų sklandaus komandos sulipdimo proceso, tačiau krepšininkai į komandą atvyksta skirtingu metu. Kitas aspektas – traumos. Pasiruošimo procesas buvo sunkus, dėl keletos žaidėjų traumų, kurios išmušė iš vėžių. Tiesa, žaidėjai yra jauni ir valingi, džiaugiuosi jų pasiryžimu grįžti į aikštelę.

- Kaip komandoje pritapo ekipos legionieriai – Tony Bennetas, Parrishas Brownas bei Ryanas Olanderis?

- Vyrukai yra šaunūs. Galiu pasakyti, kad jei ne kalbos barjeras, net nesijaustų, jog jie yra užsieniečiai. Šių metų kolektyvas tikrai puikus ir komandoje vyrauja kiekvienam treneriui siektinas dalykas – geras mikroklimatas.

- Kaip vertinate komandos pasirodymą draugiškų rungtynių maratone?

- Kiekvienose draugiškose rungtynėse sprendėme skirtingus uždavinius – šlifavome gynybą, puolimą, krepšininkai mokėsi derinius. Kaip ir minėjau, žaidėjų traumos neleido išspausti maksimumo pasiruošimo procese. Turime daug jaunų žaidėjų, kurie dar mažai ar iš viso nėra ragavę LKL čempionato duonos. Iškritus jiems, sutrumpėja adaptacinis laikas – LKL lygis yra visai kitas, todėl reikia prie jo taikytis iš anksto.

- Kokios yra stipriosios Panevėžio ekipos žaidimo pusės?

- Mano kaip trenerio filosofija – viską pradėti nuo gynybos. Su komanda judame šia linkme ir tikiuosi, jog naujajame sezone „Lietkabelis“ taps varžovu kiekvienai komandai.

- Rytoj laukia pirmoji akistata LKL čempionate prieš Prienų „TonyBet“. Kaip vertinate varžovus?

- Tai yra viena stipriausių pastarųjų trijų sezonų LKL čempionato komandų. Šiemet jie yra šiek tiek nukraujavę, pasipildę naujais žaidėjais. Manau, jog varžovai dar nėra gerai susižaidę, bet jų žaidimas yra tikrai įdomus, todėl laukia sunki kova aikštelėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.