EUROLYGA 2023

Kelio į Eurolygą pradžia: Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Rygos VEF 80:71

Pirmasis žingsnis - žengtas. Vilniaus „Lietuvos rytas“ pergalingai pradėjo „Siemens“ arenoje vykstantį Eurolygos atrankos turnyrą. Vokiečio D.Bauermanno treniruojami vilniečiai pirmojoje dvikovoje 80:71 (14:15, 25:16, 22:16, 19:24) nugalėjo R.Butauto vadovaujamą Latvijos čempionų ekipą Rygos VEF ir pateko į turnyro pusfinalį, kuriame ketvirtadienį susitiks su Vokietijos vicečempionų Oldenburgo „EWE Baskets“ klubu.

D.Bauermannas turėjo svarią priežastį dėkoti R.Seibučiui.<br>V.Balkūno nuotr.
D.Bauermannas turėjo svarią priežastį dėkoti R.Seibučiui.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Oct 1, 2013, 8:54 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:31 PM

Rezultatyviausi. „Lietuvos rytas“: R.Seibutis - 23 (7/9 dvit.), M.Gecevičius - 11 (8 atk. kam.), J.Palaciosas (8 atk. kam., 4 rez. perd.) ir T.Lydeka - po 10, A.Glyniadakis - 8, O.Cookas - 7 (7 rez. perd.), S.Jelovacas - 6 (6 atk. kam.), M.Tepičius (5 atk. kam.). S.Babrauskas, D.Redikas ir G.Orelikas taškų nepelnė. VEF: T.Delininkaitis - 14, A.Robinsonas ir D.Brownas - 13, A.Berzinis - 11, K.Janičenokas - 10.

Pradžia. Pirmajame kėlinyje vilniečių puolimas laikėsi ant dviejų žaidėjų pečių - graiko A.Glyniadakio (6 taškai) ir R.Seibučio (4 taškai). Gerą pradžią (9:5) vilniečiams vėliau apkartino VEF ekipos tritaškiai - A.Bėrzinio, A.Janičenoko ir D.Browno tolimi metimai leido Rygos komandai laimėti pirmąjį kėlinį 15:14.

Šūvis. M.Gecevičius prametė du pirmuosius tritaškius, bet trečią kartą iššovė - jo taiklus tritaškis su varžovo pražanga antrojo kėlinio pradžioje leido vilniečiams įjungti aukštesnę pavarą - šeimininkai spurtavo 8:0 ir išsiveržė į priekį 27:21.

Lyderis. Įnirtingos Europos čempionato kovos neišsunkė iš R.Seibučio visų jėgų - greitasis gynėjas it vijurkas sukosi ant „Siemens" parketo ir vėl blykstelėjo antrojo kėlinio pabaigoje, pelnęs 8 taškus. Vilniaus „Lietuvos ryto" vedlys per du kėlinius pelnė 12 taškų ir padėjo vilniečiams prieš didžiąją pertrauką pirmauti 39:31.

Spurtas. R.Seibutis apsukų nemažino ir po didžiosios pertraukos. Gynėjas pelnė 7 taškus ir buvo centrinė figūra "Lietuvos ryto" spurte 12:4, po kurio vilniečių pranašumas šoktelėjo iki 16 taškų (51:35).

Emocijos. Pranašumas buvo vilniečių pusėje, tačiau arenoje tvyrojo įtampa. Ketvirtajame kėlinyje nesportine pražanga prieš D.Browną buvo nubaustas T.Lydeka, o krepšio link besiveržiantį T.Delininkaitį stabdę ir ant parketo kritęs M.Gecevičius  sulaukė techninės pražangos.

Pabaiga. Tirpstant rungtynių laikui ėmė tirpti ir vilniečių pranašumas - VEF ekipoje blykstelėjo 7 taškus pelnęs ir Rygos ekipos spurtą 12:2 užkūręs T.Delininkaitis. Svarbiu momentu Vilniaus ekipai baudų metimai skriejo pro šalį - po du kartus prametė J.Palaciosas ir O.Cookas. Likus pusantros minutės iki rungtynių pabaigos "Lietuvos ryto" pranašumas siekė tik 4 taškus (73:69).

Taškas. Jį pergalingai rungtynėse padėjo O.Cookas - amerikietis, prieš tai prametęs tris tritaškius, likus pusei minutės švystelėjo kamuolį nuo trijų taškų linijos. Kamuolys atsimušė į lanką, pašoko į viršų ir galiausiai įkrito į krepšį. Po šio metimo vilniečių pranašumas tapo 78:71. Abejonių, kas stipresnis, neliko.

Draugai. Jie kiek daugiau nei prieš savaitę Slovėnijoje ėjo išvien dėl Europos čempionato sidabro, o dabar stovi skirtingose barikadų pusėse. Vilniaus "Lietuvos ryto" komandos vienas lyderių R.Seibutis kitoje aikštės pusėje išvydo neseniai matytą veidą - 25 numeriu pažymėtus VEF marškinėlius vilkintį T.Delininkaitį. Šis prieš rungtynes šnektelėjo ir su M.Gecevičiumi, kuriam vasarą nepavyko patekti į nacionalinės komandos dvyliktuką. T.Delininkaitis ir R.Seibutis buvo rezultatyviausi savo komandose - pirmasis pelnė 14 taškų, antrasis - 23.

Treneriai. Jų buvo ne vienas ir ne tik šalia aikštėje, bet ir tribūnose. Pirmojoje eilėje mačą stebėjo Lietuvos rinktinės treneris J.Kazlauskas, kuris jau trečiadienį išvyksta į Kiniją, tęsti darbo šios šalies čempionų komandoje Guangdongo „Southern Tigers“. Kitoje arenos pusėje įvykius aikštėje stebėjo turnyre taip pat kovosiančios Maskvos srities "Chimki" strategas R.Kurtinaitis ir T.Pačėsas.

Varžovai. Pirmieji „Siemens“ arenoje kovojo Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija) ir Varezės „Cimberio“ (Italija) ekipą. Pergalę po atkaklios kovos 79:74 šventė Vokietijos ekipa.

Varžovai II. Antrą Eurolygos atrankos turnyro dieną kovas dėl vienintelio kelialapio į Eurolygą pradės dar keturi klubai. Rimo Kurtinaičio treniruojamas Maskvos srities „Chimki“ susitiks su Belgijos komanda Ostendės „Telenet“, o Kęstučio Kemzūros vadovaujamas Nimburko CEZ išbandys jėgas su Bandirmos „Banvit“ iš Turkijos.

Eurolyga. Vienintelis šio turnyro nugalėtojas pateks į Eurolygos D grupę, kurioje žais Atėnų „Panathinaikos“, Tel Avivo „Maccabi“, Vitorijos „Kutxa“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.