EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas atskleidė, kodėl pasitraukė iš rinktinės (interviu)

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdžio metu prezidento pareigas einantis Arvydas Sabonis  pareiškė, kad nori atsistatydinti. Jo įkandin pasekė ir Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas. Strategas dieną dar tylėjo, tačiau vakare LRT televizijos laidai „Dėmesio centre“ patvirtino, kad palieka nacionalinę komandą.

J.Kazlauskas nusprendė palikti Lietuvos rinktinės trenerio postą.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
J.Kazlauskas nusprendė palikti Lietuvos rinktinės trenerio postą.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-02 12:46, atnaujinta 2018-02-21 14:08

Iš pareigų traukiasi ir LKF viceprezidentas Antanas Guoga. LKF palieka ir vykdantysis direktorius Paulius Motiejūnas.

Prieš metus J.Kazlausko su LKF pasirašyta sutartis galiojo iki 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių.

Lietuvos krepšinio legenda A.Sabonis LKF prezidentu tapo 2011-aisiais. Jis pakeitė Vladą Garastą.

Bendraudamas su žiniasklaida J.Kazlauskas patikino, kad ant žurnalistų nepyksta, o pagrindinė pasitraukimo iš stratego posto priežastis - nesutarimai su Mindaugu Balčiūnu.

17 val. 20 min. speciali „Lietuvos ryto" televizijos laida „Lietuva tiesiogiai“ - apie konfliktą krepšinio federacijoje. Studijoje - Mindaugas Balčiūnas ir Antanas Guoga.

„Gaila, kad ne tie laimėjo. Šiaip mes kalbėjome daug su Arvydu apie situaciją ir visą kitką. Galvoju, kad jis per daug doras žmogus ir nenori daryti didelės revoliucijos prieš tuos, kas jį pakvietė. Turiu galvoje Mindaugą Balčiūną (LKF generalinis sekretorius. - Red.). Todėl jis traukiasi pats“, - laidai „Dėmesio centre“ telefonu sakė J.Kazlauskas.

- Ar tai reiškia, kad A.Sabonis pralaimėjo M.Balčiūnui?

- Laimėjo, pralaimėjo – tik garsios frazės. Jis nebenori būti tose intrigose, suktis ir dalyvauti toliau.

Mačiau, kas yra Sabonis šalia rinktinės, kas jis per figūra. Jam nereikia sakyti, kad jis LKF prezidentas. Jis – Sabonis. Tai kur dabar bus mūsų jėga, jeigu tokie žmonės išeina?

- O kodėl traukiatės jūs?

- Nejuokaukite. Išėjus A.Saboniui ir P.Motiejūnui, aš neliksiu su M.Balčiūnu. Jau anksčiau kalbėjome visi ir sutarėme, kad išeiname. Nėra čia ko likti.

Yra toks momentas, kurį noriu paaiškinti. Gerbiu nuomonę, kritiką ir taip stipriai į viską nereaguoju, bet čempionato metu portalas basketnews.lt, kuriam federacija moka pinigus, išleido porą straipsnių. Tokių įžeidžiančių.

Bet jeigu čempionato metu federacijos žmogus tai organizuoja? Negali taip būti. Jis nebesivaldo. Visus įžeidinėja, su visais susipykęs. Teisme jis bylinėjosi su Š.Marčiulioniu, pralaimėjo bylą, bet nesugebėjo atsiprašyti. Tada pareiškė, kad matematikai turi mokyti matematikos, o treneriai – treniruoti.

- Pritariate A.Sabonio sprendimui?

- Čia – jo sprendimas. Aš nei pritariu, nei nepritariu. 

Užuominos apie pasitraukimą - dar prieš finalą

„Mano kredo toks: Sabui duoklę atidaviau ir aš niekam nebeskolingas“, - prieš finalą su Prancūzijos rinktine sakė J.Kazlauskas, sukeldamas diskusijų bangą.

Grįžęs į Lietuvą treneris pažėrė kritikos federacijai.

„Buvo pora specialiai parašytų straipsnių, kuriuos greičiausiai organizavo žmonės, dirbantys federacijai. To negalėjo būti. Tai buvo padaryta tam, kad būtų pakenkta komandai. Ten buvo pasakyta, kad treneris – niekam tikęs, toks ir anoks. Ir jei žaidėjai suabejoja treneriu, kaip jie jo klausys?“ - retoriškai LRT laidoje „Dėmesio centre“ klausė Jonas Kazlauskas.

Antradienį J.Kazlauskas stebėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Rygos VEF ekipos rungtynes Eurolygos atrankos turnyre, tačiau ankstų trečiadienio rytą jis išskrido į Kiniją, kur treniruos Guangdango „Southern Tigers“ komandą.

Grįžo po 12 metų pertraukos

Nuo 1997 iki 2001 metų šalies rinktinę treniravęs J. Kazlauskas šiemet į vyriausiojo rinktinės trenerio postą grįžo po dvylikos metų pertraukos paprašytas A.Sabonio.

J.Kazlausko treniruojama Lietuvos vyrų rinktinė sužaidė 132 rungtynes ir iškovojo 90 pergalių. Pagal pastarąjį rodiklį J.Kazlauskas yra daugiausia pergalių iškovojęs rinktinės treneris. Be to jis su rinktine 2000-aisiais iškovojo Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzą ir šių metų Senojo žemyno pirmenybių sidabrą.

Ketvirtadienį 17 val. 20 min. Speciali „Lietuva tiesiogiai“ laida - apie konfliktą krepšinio federacijoje. Studijoje kalbės M.Balčiūnas ir A.Guoga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?