EUROLYGA 2023

A.Guoga apie M.Balčiūną: „Jis suprato, kad atėjo laikas išeiti“

Per vieną savaitę - du žemės drebėjimai. Spalis prasidėjo Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF) galingais sukrėtimais. Prieš savaitę iš LKF pasitraukė prezidentas Arvydas Sabonis, viceprezidentas Antanas Guoga, vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas. Apie pasitraukimą iš rinktinės pareiškė ir treneris Jonas Kazlauskas.

A.Guoga: „M.Balčiūnas priėmė garbingą sprendimą“<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
A.Guoga: „M.Balčiūnas priėmė garbingą sprendimą“<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Oct 10, 2013, 3:54 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:03 AM

Pastarasis teisiai šviesiai pareiškė, kad jo pasitraukimo priežastis - nesutarimai su LKF generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu.

Šis, praėjus savaitei po LKF vadovų atsistatydinimo, priėmė daug kam netikėtą sprendimą ir nusprendė pasitraukti - oficialus nuo 2007 metų federacijoje dirbančio M.Balčiūno atsistatydinimas įvyks penktadienį LKF Vykdomojo komiteto posėdyje.

Po priimto B.Balčiūno sprendimo žingsnį žengė kiti - A.Sabonis ir A.Guoga grįžta į federaciją. J.Kazlauskas greičiausiai vėl treniruos Lietuvos rinktinę, kuri prieš mėnesį Slovėnijoje tapo Europos vicečempione.

Lietuvos krepšinio federacijos rėmėjas A.Guoga portalui lrytas.lt teigė, kad bendravo ir su M.Balčiūnu, ir su A.Saboniu bei patvirtino, kad pirmasis nusprendė pasitraukti iš federacijos, o antrasis po pokalbių priėmė sprendimą grįžti į LKF prezidento kėdę.

Mindaugas Balčiūnas priėmė garbingą sprendimą ir nusprendė pasitraukti. Jis suprato, kad atėjo laikas išeiti. Reikia jam padėkoti už nuostabų darbą federacijoje ir geriausiai istorijoje surengtą Europos čempionatą. Jis pasiaukojo dėl krepšinio ir pasiaukojo, kad tokie žmonės, kaip A.Sabonis ir J.Kazlauskas, sugrįžtų. Sabas, šalia kurio pavardės net nereikia žodžio prezidentas, yra labai svarbus federacijai ir visam krepšiniui. Labai džiaugiuosi, kad jis grįžta", - lrytas.lt sakė A.Guoga.

Lietuvos krepšinio mecenatas įsitikinęs, kad grįžus A.Saboniui rinktinės vairą ir toliau laikys J.Kazlauskas.

„M.Balčiūnas iš federacijos pasitraukė tik dėl to, kad grįžtų tie, kurie išėjo. A.Sabonis tikrai grįžta, mano grįžimas - dar "ant plauko". Bet tikiuosi, kad būsiu reikalingas. J.Kazlauskas toliau treniruos rinktinę. Su juo dar nebendravome, tačiau neabejoju, kad grįžus A.Saboniui grįš ir treneris. Ne mano pareiga, o prezidento kalbėti su treneriu, bet esu garantuotas 100 procentų, kad J.Kazlauskas sugrįš", - pasakojo A.Guoga.

Per pastarąją savaitę spaudoje ir televizijos laidose netrūko diskusijų, svarstymų, ginčių ar net rietenų tarp šalies krepšinio vadovų.

„Labai noriu atsiprašyti visų - Šarūno Marčiulionio, Pauliaus Motiejūno, taip pat trenerio J.Kazlausko, M.Balčiūno. Pastarieji mėnesiai buvo labai įtempti, dažnai pasikarščiuodavau. Reikės pradėti lankyti terapiją", - šyptelėjo A.Guoga.

Federacijoje greičiausiai nebedirbs P.Motiejūnas, užimantis Kauno „Žalgirio" generalinio direktoriaus pareigas. "Jis liks tarnauti „Žalgiriui", - sakė A.Guoga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.