EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Nutiko tai, ko siekiau ir dėl ko aš kariavau“ (papildyta)

„Ką tik grįžau po treniruotės ir matau, kad į mano telefoną plaukia ne viena žinutė. Greitai įsijungiau kompiuterį, atsidariau internetą ir perskaičiau. Nutiko tai, ko siekiau ir dėl ko aš kariavau“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Jonas Kazlauskas. Ketvirtadienį paaiškėjo, kad Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) palieka generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, o apie atsistatydinimą pareiškę Arvydas Sabonis ir Antanas Guoga – sugrįžta.

J.Kazlauskas grįžta į Lietuvos rinktinę.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
J.Kazlauskas grįžta į Lietuvos rinktinę.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Račiukaitis

Oct 10, 2013, 5:00 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:59 AM

Kartu su jais – ir Europos čempionate su rinktine sidabrą iškovojęs J.Kazlauskas.

„Jeigu Arvydas grįžta, aš nematau problemų. Nebent per tą laiką Vykdomajame komitete pasikeitė nuomonė apie mane. Bet jeigu niekas nepasikeitė, aš toliau dirbsiu tą darbą“, - teigė J.Kazlauskas. - Anksčiau teigėte, kad jums kliudo M.Balčiūnas. Ar tai buvo vienintelė priežastis, kodėl pasitraukėte?

- Noriu pabaigti tą temą. Aš prieš M.Balčiūną, kaip prieš žmogų, nieko neturiu. Man nepatiko, aš pykau ir visada ginčijausi dėl to, kad tai – federaciją skaldanti asmenybė. Viskas. Jeigu jis išeina, tema baigta. Jos tęsti nebenoriu. Kai žmogus nugriūna, jo mušti nebegalima.“

- Gal įsivaizduojate, kas gali tapti naujuoju sekretoriumi?

- Nesu prieš nieką nusistatęs. Neturiu jokių kandidatūrų. Galiu dirbti su bet kuo. Tačiau tai – Arvydo reikalas. Tegul jis išsirenka ką nori ir tegul pajungia visas pajėgas. Svarbu, kad federacijai būtų kuo geriau. Kad būtų kuo daugiau didelių pavardžių. Kad daugiau ginčytumėmės, kad gimtų tiesa. Aš to noriu.

- Jūs į Kiniją išvykote kaip tik tada, kai prasidėjo didieji skandalai. Ar per tą laikotarpį kalbėjote su A.Saboniu apie tai, kas vyksta federacijoje?

- Kažkiek bendravau. Nedaug, tačiau tiek kiek įmanoma telefonu. Kai kalbėjome, nesvarstėme tokio scenarijaus, koks nutiko šiandieną. Apie tai dar nekalbėjau nei su Pauliumi, nei su Arvydu.

- Įsivaizduojate, kas galėjo priversti M.Balčiūną pasitraukti?

- Sabo asmenybė. Dieve mano, ar jūs, ar aš nepasitrauktumėte, jeigu Sabas pasakytų: „arba aš – arba tu.“ Kartoju – mums federacijoje reikalingos asmenybės. Mums reikia žmonių „FIBA Europe“. Mes esame krepšinio valstybėje, tačiau jėgos Europoje neturime. Reikia, kad mus atstovautų, už mus kovotų, grumtųsi. Reikia ne kad mūsų bijotų, o gerbtų.

Pavyzdžiui eina Sabas, Šaras (Š.Marčiulionis. - Red.). A.Saboniui nereikia ten eiti ir sakyti, kad jis – A.Sabonis, LKF vadovas. Jį visi žino. Mums reikalingos asmenybės. Tai kaip čia dabar buvo – tegul ta asmenybė atsistatydina, o aš liksiu.

Aš tokios situacijos net negalėjau įsivaizduoti.

- Kaip manote, kas pasikeis federacijoje?

- Nenoriu jokių sūkurių ar intrigų. Noriu dirbti savo darbą. Noriu, kad žmonės, kurie kartu dirba, su mumis yra, ateitų ir pasakytų, kas negerai, o ne peilį į nugarą smeigtų. Daugiau nieko nenoriu. Labai noriu, kad federacija apjungtų visas figūras. Tegul būna nuomonių, kivirčų, tačiau tegul jie būna kartu. Juk Š.Marčiulionis, R.Kurtinaitis – tokios figūros. Jie sako, kad jie nėra federacijoje. Tai kas tada joje dirba?

Dabar Arvydui rankos – laisvos. Išsirinks patikimą žmogų, kuris padės. Dabar bus galima visus kviesti. Nematau priežasčių dėl ko neateiti ir nepadėti. Pirmyn!

Pradžioje mėginome išrinkti perspektyviausius ir gabiausius trenerius bei jiems į rankas atiduoti jaunimą. Kažkam daugiau pasisekė, kažkam mažiau. Mes visi pradėjome dirbti su jauniais. Gal kažkam dar trūksta, tai padirbs ir priaugs iki vyrų rinktinės lygio. Ar tai nesveikintinas žingsnis?

Aš noriu, kad būtent toks darbas ir vyktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu