EUROLYGA 2023

A.Guoga apie įpėdinį prakalbo per anksti – įgaliojimų paskirti neturi, o NMKL neapsisprendė

Pokyčių metas Lietuvos krepšinyje baigėsi, o atsilaisvinę postai išdalyti iš anksto. Toks įspūdis susidaro iš pastarųjų įvykių, sugrąžinusių Arvydą Sabonį į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento kėdę.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 15, 2013, 1:04 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:04 AM

LKF generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui paskelbus, kad jis traukiasi, į savo vietą grįžo mūsų šalies krepšinio veidas A.Sabonis. Kartu su juo sugrįžti planuoja ir treneris Jonas Kazlauskas.

Vykdomajame komitete užimtą kėdę paliko ir Antanas Guoga, panoręs pasitraukti iš politikos ir būti tik rėmėju.

Liko dvi laisvos ir svarbios vietos – generalinio sekretoriaus ir vykdomojo komiteto nario. Kas jas užims, turėtų paaiškėti spalio 20 dieną, per LKF posėdį, tačiau panašu, kad viena kėdė jau turi šeimininką. Generalinio sekretoriaus vietą, manoma, užims Mindaugas Špokas, tačiau jis dar nėra apsisprendęs. O vykdomajame komitete A.Guogai priklausiusi kėdė nešals.

„Į savo poziciją vykdomajame komitete aš deleguoju Sėklą. Ten seniai turėjo būti mūsų šeštas žaidėjas, nes be sirgalių nebūtų tiek pergalių ir tiek malonumo“, – anksčiau lrytas.lt sakė A.Guoga. Pastarasis kėdę, kurią jam skyrė Nacionalinė moterų krepšinio lyga (NMKL), perleido Tomui Balaišiui-Seklai, puikiai žinomam krepšinio aistruoliui.

Tačiau šio posto deleguoti negalima.

„A.Guogos įgaliojimai NMKL baigiasi spalio 20 dieną. Tada vyks NMKL visuotinis susirinkimas, kuriame ir bus sprendžiama dėl atstovo LKF vykdomajame komitete“, – specialiame pranešime aiškina LKF atstovas spaudai Dalius Matvejevas.

Pats NMKL direktorius Jurgis Laurinavičius tvirtino, kad A.Guogos vieta dar niekam neatiteko.

„Prezidentas renkamas asociacijos pagal įstatus. Yra juk visokių gandų – jie gali pasitvirtinti arba ne. Žinios apie Sėklą – daugiau paties A.Guogos. Apie jas sužinojau šiandien (pirmadienį). Taip, kalbų yra, o kaip vyks toliau – neaišku. Žinoma, pasikeitimai gali būti ir sveikintini. Nieko ypatingo čia nematau“, – sakė J.Laurinavičius.

Kaip pats NMKL vadovas vertina krepšinio aistruolio kandidatūrą?

„Nepažįstu T.Balaišio kaip verslininko, tačiau žinau, kad jis krepšiniui atiduoda visą širdį. Jeigu rasime bendrų sąlyčio taškų, susijusių su moterų lyga ir Lietuvos krepšiniu, kodėl ne? Tačiau tam reikia laiko. Reikia atsisėsti ir pažiūrėti, kokios vizijos“, – kalbėjo J.Laurinavičius.

Paklaustas, ar galima tvirtinti, kad T.Balaišis-Sėkla – jau teoriškai išrinktas, jis teigė: „Tvirtinti kol kas nedrįsčiau. Gal žmogus nenorės?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.