EUROLYGA 2023

Rusijos rinktinės treneriui nurodymus dalijo krepšinio federacijos prezidentė?

Rusijos krepšinyje bręsta dar vienas skandalas. Apie atsistatydinimą pareiškė Rusijos rinktinės generalinis direktorius Fedoras Voropajevas, kuris stipriai trinktelėjo durimis. F.Voropajevas prakalbo apie tai, kad fiasko Europos čempionate patyrusiai Rusijos ekipai vadovauti norėjo federacijos vadovė. Be to, jis atsargiai užsiminė, kad mano, jog Rusijos krepšinio federacijos prezidento rinkimų rezultatai galėjo būti suklastoti, rašo sports.ru.

Rusijos krepšinio federaciją palikęs generalinis direktorius pareiškė, kad federacijos vadovė siekė nurodinėti treneriui, ką daryti ir kokius žaidėjus į aikštę leisti.<br>AP archyvo nuotr.
Rusijos krepšinio federaciją palikęs generalinis direktorius pareiškė, kad federacijos vadovė siekė nurodinėti treneriui, ką daryti ir kokius žaidėjus į aikštę leisti.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:23 AM

„Per rungtynes su Graikija buvau komandos rūbinėje, kur treneris dalijo nurodymus savo krepšininkams. Tuo metu sulaukiau skambučio, tačiau neatsiliepiau, o atmečiau, nes nenorėjo trukdyti vyrukams. Vėliau telefone pamačiau, kad praleisti 22 skambučiai. Skambino federacijos prezidentė Julija Anikejeva“, - sakė F.Voropajevas.

„Ji norėjo, kad aš duočiau telefoną treneriui Vasilijui Karasiovui, kad šis išklausytų jos vertingus patarimus. Tas pats pasikartojo per mačą su švedais“, - pasakojo dabar jau buvęs Rusijos krepšinio federacijos generalinis direktorius.

F.Voropajevas atvirai pasakė, kad abejoja J.Anikejevos kompetencija.

„Esu įsitikinęs, kad ji silpna ir neefektyvi kaip vadovė. Remdamasis pastarųjų trijų mėnesių įvykiais įtariu, kad rinkimai į prezidento postą galėjo būti suklastoti. To užtikrinti negaliu, tačiau taip manau“, - sakė jis.

Slovėnijoje vykusiame Europos krepšinio čempionate Rusijos rinktinė patyrė visišką fiasko. Jis ne tik nesugebėjo įveikti pirmojo etapo, bet ir D grupėje užėmė paskutinę vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.