EUROLYGA 2023

Į trečią mačo kėlinį iš gimdymo palatos atvykęs B.Newley nulėmė pergalę

Ispanijoje – medalio verta istorija. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Bradas Newley pademonstravo begalinį atsidavimą Gran Kanarijos „Herbalife“ komandai.

B.Newley ilgai įsimins spalio 20-ąją.<br>R.Neverbicko nuotr.
B.Newley ilgai įsimins spalio 20-ąją.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2013, 8:17 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:28 PM

Sekmadienį australo klubas Ispanijos čempionate žaidė su Mursijos UCAM ekipa. B.Newley turėjo nedalyvauti susitikime, nes išvyko į ligoninę palaikyti gimdyti turėjusios žmonos.

Ji pagimdė 51 cm ūgio 3,3 kg mergaitę likus trims valandoms iki rungtynių pradžios. Klubo vadovai leido B.Newley būti su žmona.

Bet įvykiai pasisuko netikėta linkme. Po dviejų kėlinių „Herbalife“ pirmavo 41:37, bet traumą patyrė komandos lyderis Benas Hansbrough. Tuomet B.Newley sulaukė SMS žinutės iš ekipos vadovų.

Gavęs žmonos leidimą, australas ją paliko su naujagime ir greitai nuvyko į areną. „Herbalife“ jau atsilikinėjo 46:52. Į aikštę jis išbėgo trečiojo kėlinuko pabaigoje. Gran Kanarijos klubas tuomet galingai spurtavo, susigrąžino persvarą ir laimėjo rungtynes 86:69.

Į salę įžengusį B.Newley aistruoliai pasitiko ovacijomis.

B.Newley buvo vienas kertinių spurto iniciatorių. Per 13 minučių jis spėjo pelnyti 9 taškus ir atkovoti 3 kamuolius.

„Brado atvykimas buvo lemtingas. Jis mums davė labai daug naudos ir suteikė energijos“, – auklėtinį gyrė treneris Pedro Martinezas.

„Per ilgąją pertrauką direktorius atsiuntė žinutę, ar galėčiau atvykti. Parašiau, kad viskas tvarkoj. Tai buvo įspūdingiausia diena mano gyvenime“, – įspūdžiais dalijosi pats rungtynių herojus B.Newley.

Sirgaliai įvertino B.Newley atsidavimą komandai. Nuaidėjus finalinei rungtynių sirenai, jie atsistoję plojo kovingajam australui.

B.Newley su komandos draugais rūbinėje pergalę šventė lyg būtų laimėję finalą.

„Lietuvos ryte“ 28 metų krepšininkas rungtyniavo 2010-2012 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.