EUROLYGA 2023

A.Brazys: „Neatmetu galimybės, kad „Lietkabeliui“ vadovaus sūnus“

Praėjusią savaitę Panevėžio „Lietkabelis“ pasirašė sutartį su Algirdu Braziu, tačiau pastarasis su naujausiais savo auklėtiniais susipažino tik pirmadienį. Dėl atsitikusios nelaimės, A.Brazį pirmosiomis dienomis komandoje pakeitė jo sūnus Mindaugas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2013, 8:15 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:52 PM

„Lietkabelis“ – įdomi, jauna, perspektyvi komanda. Kai kuriose rungtynėse, galbūt jai trūko sėkmės, galbūt trūksta meistriškumo – juk komandoje daug jaunų žaidėjų. Bet jie visi trokšta noru dirbti. Be to, Panevėžyje sudarytos puikios sąlygos tiek treneriams, tiek žaidėjams. Žingsnis po žingsnio Panevėžys turėtų žengti pirmyn. Ta vieta, kurią jie dabar užima – ne jų vieta“, - pasakojo A.Brazys.

- Koks turėtų būti tas pirmas žingsnis? – „Žinių radijo“ laida „LKL dienoraštis“ paklausė naujojo „Lietkabelio“ trenerio.

- Pirmas žingsnis jau žengtas. Tai buvo rungtynės su Liepoja. Jaunus žaidėjus ypač slegia psichologinė situacija, kai nesi laimėjęs nei vienerių rungtynių ir tas lūžis po pergalės su Liepoja turėjo įvykti. Ta pergalė davė daug jėgų.

- Minėjote, kad žadate kilti aukštyn. Kiek aukštai?

- Manau, kad „Lietkabelio“ vieta tarp geriausiųjų. Aišku, reikėtų išskirti „Žalgirį“ ir „Lietuvos rytą“. Neabejoju, kad jie šiais metais ir vėl kovos dėl aukščiausių apdovanijimų. Tačiau toliau visko gali būti. Visų pirma, turime prasimušti į atkrintamąsias varžybas. Mano mintis tokia, kad mums reikėtų būti šeštiems. Pirmame etape svarbu išvengti susitikimų su „Žalgiriu“ ir „Lietuvos rytu“. Tai mano vizija. Reikia tik dirbti.

- Kalbate labai optimistiškai. Kas labiausiai suteikia pagrindo taip jaustis?

- Mano sūnus. Metai praleisti „Žalgiryje“ dirbant su aukščiausio lygio treneriais, jam suteikė galimybę kitaip žiūrėti į darbą, kitaip planuoti, vadovauti rungtynėms. Auga nauja karta, pavyzdžiui, Sauliaus Štombergo atėjimas į „Žalgirį“ ir tos pirmos rungtynės jam vadovaujant – sakyčiau įdirbis tų metų, kuriuos jis praleido su Joanu Plaza. Tas pats ir mano sūnui. Jie dirbo kartu su J. Plaza. Ta patirtis suteikė daug minčių, idėjų ir didžiulį norą dirbti.

- Nebus taip, kad ne Algirdas, o Mindaugas Brazys vadovaus „Lietkabeliui“ ir bus vyriausiasis šios ekipos treneris?

- Neatmetu aš tos galimybės, bet dėl to problemos nematau. Mačiau, kaip sūnus vadovavo rungtynėms su Liepoja – tikrai tai darė gerai ir priėmė tokių sprendimų, kurių aš, būdamas vyresnis, nedrįsčiau priimti. Metams bėgant, daraisi atsargesnis, o Mindaugas ėmėsi ryžtingų sprendimų ir jie pasiteisino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.