EUROLYGA 2023

S.Štombergas keičia „Žalgirio“ veidą

Tas pats klubas, tas pats treneris – Sauliaus Štombergo Stambule laukia prisiminimų virtinė. Ketvirtadienį Eurolygoje naujasis Kauno „Žalgirio“ strategas mes iššūkį „Anadolu „Efes“ komandai. Ją treniruoja Oktay Mahmuti. Būtent šis treneris 2001 metais tuomet „Efes Pilsen“ besivadinusiame klube žengė pirmuosius žingsnius savarankiško stratego karjeroje. Lygiai taip pat, kaip dabar S.Štombergas, 2001-aisais apsivilkęs Stambulo klubo marškinėlius.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 5, 2013, 1:18 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:29 PM

„Daugiau ar mažiau žinau jo filosofiją“, - apie būsimų varžovų strategą kalbėjo S.Štombergas. Jis Eurolygoje sieks antrosios komandos pergalės. Pirmoji buvo iškovota praėjusią savaitę, kai Saulius debiutavo Eurolygoje.

- Martynas Pocius minėjo, kad komanda jau jaučia, jog perėmėte ekipos vairą. Kokius pokyčius atnešėte? - žurnalistai paklausė S.Štombergo.

- Keičiame žaidimo braižą, kaip matėte, nuo praeitų rungtynių, stengiamės propaguoti greitesnį krepšinį, išnaudojant mūsų metikus. Per praėjusias rungtynes tai pasiteisino – yra metikų, mes jais pasitikime, sudarome jiems daugiau progų įmesti.

Nemažai pasikeitimų ir gynyboje. Stengiamės eiti prie paprastų dalykų, aiškintis, kas už ką atsakingas ir ką konkrečiose situacijose turi daryti. Norime, kad aiškumas duotų paprastumo žaidime. Kad sportininkai mažiau klystų, žaistų, kovotų ir žinotų, kas ką turi daryti. Žaidimo pagrindas – kiekvieno asmeninė atsakomybė, o taip pat – komandinė dvasia. Turėjome nemažai laiko, daug dirbome šia kryptimi, aišku, mūsų laukia stiprus varžovas. Bus gana įdomu ir laukiame, kada mes su jais susitiksime.

- Ar varžovas – labai rimtas?

- Tai varžovas, kurio tikslai – ne tik patekti į aštuntuką, jau nekalbant apie šešioliktuką. Varžovas turi įsigijęs aukščiausio lygio, patyrusius žaidėjus. Vien pavardės jų ką sako.

Jų perimetro žaidėjai bandys išnaudoti savo pozicijas. Mes tam ruošiamės, galvojame, kaip prieš juos galėsime apsiginti, tikrai bus nelengvos rungtynės.

- Pats esate žaidęs Stambulo klube. Ar šis sugrįžimas bus kažkuo ypatingas?

- Atvažiavęs į Stambulą žaidžiau pas tą trenerį O.Machmutį Jis tą sezoną pradėjo karjerą, o aš buvau tas žaidėjas, kuris pas jį tuo metu atvažiavo. Daugiau ar mažiau žinau jo filosofiją bei norus. Jis gana griežtas. Reikalauja daug iš žaidėjų ir turi komandą, kuriai reikia nemažai drausmės, kad visi darytų tai, ką nori jis. Ta komanda rodo solidų žaidimą ir dabar yra aukštumoje.

- Kas lieka Kaune ir nevažiuoja į Stambulą?

- Šį kartą nevažiuos Siimas-Sanderis Vene - po praėjusių rungtynių jį kankina nugaros skausmai. Jis liks Kaune ir gydysis. Jo vietą užims Tomas Dimša. Visi kiti yra sveiki, gali visa jėga žaisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.