EUROLYGA 2023

J.Valančiūnui – D.Motiejūno draugija ir dviejų monstrų testas

211 cm ūgio 120 kg svorio Dwightas Howardas ir 213 cm ūgio 116 kg svorio Omeras Ašikas – tokie bokštai artėjančią naktį Hjustone lauks jaunojo „Toronto Raptors“ vidurio puolėjo Jono Valančiūno. „Raptors“ krepšininkus antradienį 3 val. Lietuvos laiku namie priims „Houston Rockets“ su Donatu Motiejūnu.

J.Valančiūnas NBA senbuviams galės parodyti, ko išmoko per metus.<br>AP nuotr.
J.Valančiūnas NBA senbuviams galės parodyti, ko išmoko per metus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2013, 9:20 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:53 AM

Be abejo, J.Valančiūnas suka galvą, kaip baudos aikštelėje įveikti ne savo tautietį, o geriausia NBA priekine linija tituluojamą D.Howardo ir O.Ašiko duetą.

Laukia iššūkio

Po triuškinančios pergalės prieš „Utah Jazz“ (115:91) žurnalistai J.Valančiūno kamantinėjo ne tik apie sėkmingą pasirodymą (14 tšk.), bet ir dvi būsimas sunkias išvykas į Vakarus – Hjustoną ir Memfį.

Lietuvis iškart išskyrė mačą su „Rockets“: „Tai – vienos geriausių NBA komandų. Ypač „Rockets“, kurie turi tokius du aukštaūgius. Man tai bus didelė dvikova.“

„Jazz“ „centras“ 21 metų Enesas Kanteris J.Valančiūnui Toronte atsakė tuo pačiu – taip pat įmetė 14 taškų. Bet jaunimo rinktinėse su J.Valančiūnu nuo penkiolikos nuolat kovojęs 112 kg svorio turkas dar tikrai neprilygsta „Rockets“ „bokštams“.

D.Howardas „raketoms“ debiutiniame sezone renka vidutiniškai 17,6 taško (55 proc. dvit.) ir sugriebia 13,6 atšokusio kamuolio.

O.Ašikas rungtyniauja 12 minučių trumpiau nei jo kolega – 23 min., ir pelno 5,9 taško (52 proc. dvit.) bei atkovoja po 9 kamuolius.

J.Valančiūno statistiniai rodikliai – vidutiniškai 9,6 taško ir 6,9 po krepšiu sugriebto kamuolio per 25 minutes.

Problemos su sunkiasvoriais

Praėjusį sezoną „Raptors“ ir „Rockets“ susitiko du kartus. Pirmąjį pasimatymą D.Motiejūnas praleido – stažavosi NBDL, o kitą sykį savo sugebėjimus J.Valančiūnui pademonstravo tik vieną minutę.

Tuo tarpu J.Valančiūnas pirmą kartą pelnė 12 taškų ir sugriebė 5 kamuolius, o antroje akistatoje pasižymėjo vos 2 taškais ir 2 atkovotais kamuoliais.

Vis dėlto per metus didžioji „Raptors“ viltis sutvirtino ne tik savo žaidimą, bet ir raumenis. Tačiau J.Valančiūnas tarp D.Howardo ir O.Ašiko vis dar atrodys kaip jauniklis.

Lietuvos krepšinio atstovas NBA šį sezoną jau turėjo tris rimtas akistatas su galingo stoto vyrukais – „Memphis Grizzlies“ aukštaūgiais Zachu Randolphu ir Marcu Gasoliu, „Atlanta Hawks“ galiūnais Alu Horfordu ir Paulu Millsapu bei „Indiana Pacers“ tandemu Roy‘umi Hibbertu bei Davidu Westu.

Sėkmingai pasirodęs su grizliais (10 tšk., 9 atk. kam.), J.Valančiūnas nublanko prieš A.Horfordą (4 tšk., 4 atk. kam.) ir R.Hibbertą (4 tšk., 5 atk. kam.).

Prieš antrąjį lietuvio sezoną NBA „Raptors“ vylėsi, kad aukštaūgis nebebus taip lengvai stumdomas lygos senbuvių. J.Valančiūnui kol kas nelengva, bet D.Howardas ir O.Ašikas turėtų žinoti, jog liaunasis uteniškis sparčiai auga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.