EUROLYGA 2023

Pirmasis NBA naujokų biržoje pašauktas A.Bennettas ignoruoja pašaipas ir kritiką

2013-ųjų birželį „Cleveland Cavaliers“ komanda netikėtai pirmuoju šaukimu pasirinko 19 metų 203 cm ūgio sunkųjį krašto puolėją Anthony Bennettą. Pastarasis savo tragišku žaidimu pateikė ne ką mažesnį siurprizą. NBA analitikai jau skuba jį įtraukti į blogiausių pirmuoju šaukimu naujokų biržoje pasirinktų žaidėjų sąrašą.

Pirmieji A.Bennetto žingsniai NBA – labai sudėtingi.<br>AP nuotr.
Pirmieji A.Bennetto žingsniai NBA – labai sudėtingi.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2013, 4:58 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:44 AM

Vidutiniškai 0,7 taško ir 2,6 atkovoto kamuolio per 11 minučių. Tokia yra statistika žaidėjo, su kuriuo „Cavaliers“ sieja labai didelius planus.

Dar vienas desertas statistikos gurmanams – pirmąjį metimą „iš žaidimo“ A.Bennettas pataikė tik penktose NBA sezono rungtynėse. Po 15 netaiklių pirmųjų bandymų. Krepšį kanadietis atakuoja neįtikėtinai mažu 5 procentų taiklumu.

Amerikiečiai patyliukais jau šaiposi, kad prieš dešimtmetį auksinę LeBrono Jameso kortą ištraukę „Cavaliers“ šį kartą gerokai susimovė.

Pats apkalbų objektas A.Bennettas nusprendė atsiriboti nuo visų apkalbų. Jis netgi nebesinaudoja socialiniais tinklais.

„Tiesiog viską ignoruoju, – „USA Today“ sakė A.Bennettas. – Pamąsčiau, kad nebesinaudoti „Twitter“ būtų geriausias sprendimas šiuo metu. Net nežinau, kada buvau paskutinį kartą ten užėjęs. Ištryniau jį savo telefone.“

Tačiau atsiribojimas nuo socialinių tinklų neišspręs daugybės aukštaūgio problemų. Vasarą A.Bennettas gydėsi sunkią peties traumą, kenčia dėl astmos ir miego sutrikimų, šio sezono NBA starte negali normaliai rungtyniauti dėl mikrotraumų.

„Krepšinio pasikeitimas, reabilitacija po traumos, prarasta galimybė vasarą dirbti individuliai... – priežastis, kodėl taip sunku žengti pirmuosius žingsnius NBA, vardijo A.Bennettas. – Bet bandau grįžti į formą.“

„Cavaliers“ priekinę liniją sudaro tokie aukštaūgiai kaip Andrew Bynumas, Andersonas Varejao ir daug potencialo turintis Tristanas Thompsonas, todėl naujokas nėra vienintelė komandos išeitis baudos aikštelėje.

„Kai ateini į NBA kaip pirmasis naujokų biržos šaukimas, iškeliami labai dideli lūkesčiai. Tačiau šioje situacijoje neturiu iškart dominuoti. Komandoje ir taip yra jaunų ir talentingų mano pozicijos žaidėjų, kurie gali man padėti pritapti. Todėl aš dar mokausi, o vėliau, tikiuosi, galėsiu pademonstruoti, ką moku“, – vylėsi A.Bennettas.

Daug kritikos sulaukusią „Cavaliers“ viltį gynė 30 metų komandos įžaidėjas Jarrettas Jackas.

„Šiam vaikiui dar tik devyniolika. Kiek žmonių bent įsivaizduoja, ką jie darė ir ką jau buvo nuveikę būdami tokio amžiaus? Kaip mes galime kritikuoti šį žmogų? – A.Bennettą užstojo patyręs atakų organizatorius. – Tačiau toks šis verslas. Žmonės ateina ir tave kritikuoja. Taip daugiau niekur nenutinka. Įsivaizduokite operaciją atliekantį daktarą ir mane jam sakantį: „Tai buvo siaubinga“. O tau dar tik devyniolika. Taigi, tai yra verslo dalis, kurią reikia išmokti.“

Bet J.Jackas pamiršo, kad tas pats „Cavaliers“ vedlys Kyrie Irvingas į NBA atėjo 19-os. Pernai pirmasis savo pavardę išgirdęs „New Orleans Pelicans“ talentas Anthony Davisas taip pat buvo devyniolikos.

Ir pastarųjų metų pirmieji NBA naujokų biržos šaukimai kaip Johnas Wallas, Blake‘as Griffinas ar Derrickas Rose‘as į NBA žengė neseniai šventę 20-ąjį gimtadienį. Bet visų jų pirmieji žingsniai buvo kur kas didesni nei galingu stotu, o ne tokiu žaidimu pasižyminčio A.Bennetto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.