EUROLYGA 2023

A.Glyniadakio kova – su kritikais ir pasiutusiais graikų sirgaliais

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai prieš sezoną tikėjosi, kad starto penkete vidurio puolėjo pozicijoje drąsius varžovus prasiveržimus ir stiprius aukštaūgius stabdys ilgarankis 215 cm ūgio „bokštas“ Andreas Glyniadakis. Tačiau aikštėje pakankamai lėtas legionierius taip pat sunkiai įsibėgėja ir Vilniaus klube.

Kai kurių sirgalių kritikuojamas A.Glyniadakis turi trenerio užnugarį.<br>M.Kulbio nuotr.
Kai kurių sirgalių kritikuojamas A.Glyniadakis turi trenerio užnugarį.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Nov 19, 2013, 6:39 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:49 AM

Eurolygoje vidutiniškai po 12 minučių praleidžiantis A.Glyniadakis renka 2,8 taško ir sugriebia 2,4 atšokusio kamuolio.

Į Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšį įmetęs 11 taškų, kituose keturiuose mačuose jis pasižymėjo tik 3 taškais.

Nenuostabu, kad „Lietuvos ryto“ sirgaliai ėmė priekaištauti dėl graiko žaidimo.

„Stengiuosi padėti komandai laimėti, sunkiai dirbu treniruotėse. Stengiuosi iš visų jėgų ir bandysiu toliau tai daryti, – kiek pagalvojęs po klausimo, kaip vertina savo žaidimą, portalui lrytas.lt sakė A.Glyniadakis. – Nėra taip, kad dar tik ieškočiau vietos šioje komandoje.“

A.Glyniadakio žaidimą paprašytas pakomentuoti „Lietuvos ryto“ treneris Dirkas Bauermannas užstojo 32 metų „centrą“.

„Nežinau, kokie buvo sirgalių lūkesčiai, bet mums reikėjo protingo žaidėjo, kuris gerai ginasi ir gerai žaidžia du prieš du. Taip, jis gali žaisti geriau, bet mes nesame juo nusivylę. Nėra priežasties juo netikėti“, – aistruolių kritikos strėles atrėmė vokietis.

Krepšinio treneris Rūtenis Paulauskas su portalu lrytas.lt pasidalijo savo nuomone apie graiko pasirodymą. Specialisto akis įžvelgė, kad A.Glyniadakis nėra tuščia vieta.

„Nemanau, kad jis yra toks blogas žaidėjas, kaip jį kartais kiti charakterizuoja. Taip, tai nėra itin galingas, techniškas, vikrus ar greitas žaidėjas kaip Juanas Palacios. Bet jis galėtų atlikti kažkokį epizodinį vaidmenį. Tačiau kažkodėl nežaidžia“, – samprotavo R.Paulauskas.

„Nepamirškime, kad tai tik lapkričio vidurys. Viskas bus gerai“, – tikėjimo A.Glyniadakiu nepraranda D.Bauermannas.

Artimiausia progą įtikti ne tik treneriui ar ekspertams, bet ir krepšinio gerbėjams, A.Glyniadakis turės tėvynėje. Ketvirtadienį „Lietuvos rytas“ Atėnuose susitinka su vietos „Panathinaikos“.

Tiesa, Atėnuose A.Glyniadakis yra visiškai nelaukiamas. Trejus metus jis atstovavo aršiausiam „Panathinaikos“ varžovui Pirėjo „Olympiacos“.

„Nors „Panathinaikos“ stringa, visada sunku žaisti jų tvirtovėje. Rungtynės bus kitokios nei Vilniuje. Turime būti pasiruošę žaisti tokioje atmosferoje. Tačiau esu pripratęs prie OAKA arenos, nes Pirėjo „Olympiacos“ klube žaidžiau trejus metu. Buvo daugybė derbių. Ten rungtyniauti man nekyla jokių problemų“, – teigė A.Glyniadakis.

„Lietuvos ryto“ ir „Panathinaikos“ rungtynės Eurolygoje – ketvirtadienį 21 val. 30 min. Atėnuose. Mačo eigą padės sekti portalas lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.