EUROLYGA 2023

D.Bauermannas: „Parodėme, kad esame komanda, kuri turi charakterį“

Vilniaus „Lietuvos rytas" rado jėgų po triuškinančio pralaimėjo Eurolygoje, kai 53:84 nusileido Krasnodaro „Lokomotiv" ekipai. Vilniečiai sekmadienį Jungtinės lygos rungtynės 74:62 nugalėjo „Turow" ir B grupėje su šešiomis pergalėmis įsitvirtino antrojoje vietoje.

D.Bauermannas gyrė žaidėjus už kovingumą.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
D.Bauermannas gyrė žaidėjus už kovingumą.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Dec 1, 2013, 9:26 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:17 AM

„Po labai skaudaus pralaimėjimo ketvirtadienį mače su Krasnodaro „Lokomotiv" pažadėjome patys sau, kad kovosime ir atiduosime visą širdį. Parodysime kovingumą ir charakterį. Labai džiaugiuosi, kad žaidėjai tai ir padarė.

Po Eurolygos rungtynių sulaukėme labai daug klausimų, kas mes esame, kokie mes esame. Šiose rungtynėse parodėme, pirmiausiai patys sau, kad esame komanda, kuri turi charakterį. Taip pat parodėme, kad esame geri ir be Omaro Cooko", - po mačo portalui lrytas.lt sakė Vilniaus „Lietuvos ryto" treneris Dirkas Bauermannas.

Vilniečių strategui prieš išvyką į Lenkiją teko pasukti galvą, kaip reikės organizuoti atakas į „Turow" tvirtovę, nes pagrindinis ekipos įžaidėjas O.Cookas dėl kojos traumos, patirtos rungtynėse su „Lokomotiv", nežais artimiausias 2-3 savaites.

„Šis žaidėjas yra mūsų komandos širdis ir siela. Bet kai vienas krepšininkas dėl traumos iškrenta, kiti žaidėjai turi dar labiau susitelkti ir kompensuoti jo nebuvimą.

Negalime ieškoti pasiteisinimų, o traumos yra krepšinio dalis. M.Tepičius atliko labai gerą darbą, taip pat ir M.Gecevičius - jis gerai gynėsi, pataikė svarbius metimus. Bet noriu pabrėžti, kad laimėjome kaip komanda", - kalbėjo „Lietuvos ryto" treneris.

Įžaidėjo vaidmens rungtynėse ėmėsi ne tik M.Tepičius ar M.Gecevičius - atakas teko organizuoti ir Renaldui Seibučiui, ir Pauliui Dambrauskui. Klaidų netrūko, atkaklios kovos - taip pat, bet lemiamu momentu vilniečiai sužaidė protingai ir nusitiesė kelią į pergalę, kai likus 2 minutėms iki mačo spurtavo 9:0.

„Ketvirtajame kėlinyje pasakiau žaidėjams, kad esame „Lietuvos rytas", esame Eurolygos komanda ir turime nešti atsakomybę. Pasakiau, kad atėjo laikas žaisti, turime atiduoti širdį. Žaidėjai tą ir padarė", - pasidžiaugė D.Bauermannas.

Jis taip pat gyrė komandą, kad nepaisant prasto pataikymo iš toli (3 tritaškiai iš 18), puolime buvo surasti kiti rezervai.

„Kai nesi šviežias, o kojose jauti nuovargį, atakuoti nesiseka. Tokiu atveju reikia rasti kitus kelius prie varžovų krepšio. Mums tai pavyko, be to, labai neblogai gynėmės", - sakė krepšinio specialistas iš Vokietijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.