EUROLYGA

Trenerio pastabų sulaukęs J.Valančiūnas gali prarasti vietą „Raptors“ starto penkete

Šį sezoną „Toronto Raptors" treneris Dwane'as Casey visose 15-oje rungtynių išleisdavo tą patį startinį penketą. Tačiau vis garsesnių kritikos žodžių sulaukiantis 56-erių strategas užsiminė, kad imsis pokyčių.

J.Valančiūnas iki šiol visas rungtynes pradėdavo starto penkete.<br>AP nuotr. iš archyvo
J.Valančiūnas iki šiol visas rungtynes pradėdavo starto penkete.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2013, 10:51 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:30 AM

Visuose šio sezono mačuose „Raptors" startinis penketas nekito - rungtynes pradėdavo Kyle'as Lowry, DeMaras DeRozanas, Rudy Gay'us, Amiras Johnsonas ir Jonas Valančiūnas.

D.Casey, šeštadienį kalbėdamas su žurnalistais, tiesiogiai nepareiškė, kad starto penkete bus pokyčių, tačiau pripažino, kad mačų pradžia „Raptors" komandai dažniausiai susiklosto nepalankiai.

„Kai starto penketo žaidėjai pagal naudingumą nuo varžovų atsilieka 18 taškų, labai sunku sugrįžti į rungtynes. Vaikinai kovoja, stengiasi ir jeigu mes rungtynių pradžioje žaistume taip, kaip pabaigoje, pasiektume labai gerą formą", - kalbėjo D.Casey.

Nors pagal statistiką produktyviausias „Raptors" penketas yra K.Lowry, D.DeRozanas, Terrence'as Rossas, R.Gay'us ir V.Valančiūnas, šie žaidėjai aikštėje kartu praleidžia labai nedaug laiko.

O Toronto žiniasklaida spėja, kad jaunasis „Raptors" vidurio puolėjas J.Valančiūnas yra vienas pagrindinių kandidatų iškristi iš startinio penketo.

Paskutinėse „Raptors" rungtynėse penktadienį su „Miami Heat" 21-erių 213 cm ūgio lietuvis pirmą kartą šį sezoną žaidė taip trumpai - 18 minučių, per kurias pelnė tik 4 taškus. „Raptors" pralaimėjo 83:90, o įpusėjus mačui atsilikinėjo 23 taškų skirtumu.

D.Casey, po šeštadienio treniruotės žurnalistų paklaustas apie J.Valančiūną, neslėpė, kad vidurio puolėjo žaidimas jo netenkino. „Raptors" treneris, kaip yra minėjęs ir anksčiau, pakartojo, kad Lietuvos krepšininkui dar trūksta patirties baudos aikštelėje kovojant su varžovų aukštaūgiais.

Sekmadienį „Toronto Raptors" (6 pergalės/ 9 pralaimėjimai), Rytų konferencijoje užimantis ketvirtąją vietą, namie žais su „Denver Nuggets" (9/6).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.