EUROLYGA 2023

Vilniaus „Lietuvos ryte” – dar vienas įžaidėjas iš JAV

Vilniaus „Lietuvos rytą” papildys dar vienas krepšininkas iš JAV. Vilniaus klubas sudarė sutartį su 29 metų 191 cm ūgio Zabianu Dowdellu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2013, 2:16 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:26 AM

„Mums reikėjo tikro įžaidėjo, kuris galėtų rungtynių metu pakeisti Omarą Cooką, - sakė Vilniaus „Lietuvos ryto” klubo direktorius Martynas Purlys. – Greitą sprendimą lėmė ir tai, kad O.Cookui susižeidus šioje grandyje iškart atsivėrė spraga”.

Z.Dowdellas praėjusį sezoną atstovavo Krasnojarsko „Jenisej” ekipai, į kurią persikėlė iš Ispanijos, „Gran Canaria” komandos.

2011 m. amerikietis buvo pasirašęs kontraktą su „Phoenix Suns”. NBA pirmenybėse jis sužaidė 24 rungtynes, rinko vidutiniškai 5 taškus ir atliko 2,1 perdavimo.

2007 m. baigęs Virdžinijos technologijos universitetą (paskutinį sezoną NCAA jo rezultatyvumas siekė 17,4 taško) Z.Dowdellas bandė laimę NBA naujokų biržoje, bet nebuvo pašauktas ir persikėlė į Europą. Jis rungtyniavo Nansi SLUC (Prancūzija), Kazalės „Pallacanestro” (Italija), trumpam buvo grįžęs į NBDL, paskui persikėlė į Malagos “Unicaja” (Ispanija).

Į Vilnių Z.Dowdellas atskrenda trečiadienį.

„Tikimės, kad naujoką jau išvysime aikštėje per penktadienio Eurolygos rungtynes Vitorijoje su „Laboral Kutxa”, - sakė M.Purlys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.