EUROLYGA 2023

D.Bauermannas: „Gali galvoti, kokia katastrofa, arba pažiūrėti į bendrą paveikslą“

Trečiadienį per treniruotę Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas Dirkas Bauermannas neslėpė, kad nusivylė, jog jo auklėtiniams žengti į Eurolygos „Top 16” etapą praktiškai neįmanoma. Tačiau D.Bauermannas sirgaliams siūlė nesusitelkti į skaudų praėjusios savaitės pralaimėjimą.

D.Bauermanno jau dalijo nurodymus ir šiandien popiet į Vilnių atvykusiam Z.Dowdellui.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Bauermanno jau dalijo nurodymus ir šiandien popiet į Vilnių atvykusiam Z.Dowdellui.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Dec 4, 2013, 5:54 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:47 PM

„Šį sezoną taip daugiau nežaisime“, - apie pralaimėjimą 53:84 Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipai kalbėjo D.Bauermannas.

Dabar strategas savo ekipą rengia atsakomajam D grupės mačui. „Lietuvos rytas“ penktadienį 21 val. 30 min. Ispanijoje kovos su Vitorijos „Laboral Kutxa“ ekipa. Pastaroji Vilniuje 85:64 sutriuškino šeimininkus.

„Lietuvos rytas“ sekmadienį Jungtinėje lygoje 74:62 nugalėjo Zgoželeco „Turow“ ekipą ir tai padarė be traumą patyrusio Omaro Cooko. Įžaidėjo pamaina jau atvyko į Vilnių, tačiau D.Bauermannas siūlo per daug iškart nesitikėti.

- Kokių rungtynių galime tikėtis?, - žurnalistai paklausė D.Bauermanno.

- Tai atpildo rungtynes. Praėjusį ketvirtadienį sužaidėme labai prastai. Turime parodyti, kad esame daug geresni nei pasirodėme. Savo spalvas ginti turime su daugiau pasididžiavimo ir kokybiškiau.

Sekmadienį Jungtinėje pasirodėme solidžiai. Tai padeda komandai. Tačiau Eurolygos lygis – kitoks. Mes tai žinome ir todėl turime žaisti geriau, įdėti daugiau širdies nei tai darėme paskutinėse rungtynėse.

- Trečiadienį atvyko Zabianas Dowdellas. Kokios pagalbos iš jo tikitės penktadienį?

- Nemanau, kad galime daug tikėtis. Jis tik ką atvyko. Jis po ilgo skrydžio mėgins treniruotis. Kažkokių lūkesčių turėti nereikėtų. Viskas, ką jis duotų, padėtų, tačiau dar reikia pažiūrėti.

Jis žais su „Laboral Kutxa“. Daug kas priklausys nuo to, kaip jis pasirodys per šios dienos ir rytojaus treniruotes. Tačiau esu tikras, kad Z.Dowdellas pritaps prie ekipos.

- Kas startinėje sudėtyje užims įžaidėjo poziciją?

- Milenko Tepičius. O toliau, ko gero, žaisime su tais pačiais starto žaidėjais, kaip anksčiau. Tai taikyti turėtume ir sekmadienio rungtynėms (LKL turnyre su Alytaus „Dzūkija“, Red.).

Tai būtų Renaldas (Seibutis), Martynas (Gecevičius), Tautvydas (Lydeka) ir Juanas (Placiosas).

- Komandos situacija – sudėtinga. Kuo Z.Dowdellas gali padėti ekipai?

- Mes praradome savo pagrindinį įžaidėją, todėl mums reikia kažko, kas padėtų. Savo komandoje turime tik vieną įžaidėją, todėl turėjome greitai įsigyti žaidėją. Tačiau čia vien greičio nepakanka. Krepšininkas turi žaisti kokybiškai. Manau, kad mes suradome būtent tokį vaikiną.

Tai geras pirkinys. Z.Dowdellas padės mūsų gynybai. Taip pat padės organizuojant atakas.

- Treneri, kaip vertinate dabartinę situaciją?

- Kai kalbama apie padėtį pastebiu, kad žmonės visiškai užmiršo kai kuriuos faktus. Jungtinėje lygoje esame sužaidę tik vieną namų mačą per du mėnesius. Tačiau turime šešias pergales ir du pralaimėjimus. Esame antri grupėje. Niekas į tai nežiūri. Tačiau to pasiekti – sunku.

Faktas, kad nesame „Top 16” nuvilia. Bet žmonės pamiršta, kad mes įveikėme kvalifikacinį etapą, nors niekas nesitikėjo, kad taip padarysime.

Visi manė, kad tai bus arba Maskvos srities „Chimki“, arba Bandirmos „Banvit“. Tačiau patekome mes.

Sutinku, kad mūsų žaidimas praėjusį ketvirtadienį buvo nepriimtinas. Esu tikras, kad daugiau niekada šį sezoną taip nežaisime.

Tad tu gali pasirinkti variantą, kada žiūri į tą ketvirtadienį ir sakai: „Kokia katastrofa“. Bet taip pat tu gali pažiūrėti į didesnį paveikslą ir sakyti: „Tai buvo blogos rungtynės, tačiau viskas nėra taip blogai“.

- Nemanote, kad Eurolyga – daug svarbesnė nei Jungtinė lyga?

- Sutinku su tuo. Tačiau negalima nepastebėti fakto, kad Jungtinėje lygoje esame antroje vietoje. Būtų neteisinga to nematyti.

- Ar daugiau žaidėjų išvyks ar prisijungs prie klubo?

- Negaliu apie tai viešai kalbėti. Mes turime naują krepšininką ir mūsų darbas pasirūpinti, kad jis įsilietų į ekipą. Ties tuo ir esame susitelkę.

Dirbame ties žaidimu, kad penktadienį įrodytume, kad esame geresni.

- Stevenas Jelovacas negauna daug minučių. Esate patenkintas jo žaidimu?

- Kiekvienas mačas skirtingas. Ketvirtoje pozicijoje žaisti pasirinkau J.Palaciosą. Čia dar turime Darių Songailą. Todėl sunku su trimis vyrukais žaisti toje pačioje pozicijoje. Žinome, kad S.Jelovacas puolime gali nuveikti tam tikrus dalykus, tačiau gynyboje jis turi būti nuoseklesnis. Tada jis ir gautų daugiau minučių.

„Lietuvos ryto“ ir „Laboral Kutxa“ dvikova Ispanijoje penktadienį – 21 val. 45 min. Rungtynes sekite su lrytas.lt.

D grupė

1. Krasnodaro „Lokomotiv“ 6/1

2. Tel Avivo „Maccabi“ 5/2

3. Vitorijos „Laboral Kutxa“ 4/3

4. Atėnų „Panathinaikos“ 3/4

5. Belgrado „Crvena Zvezda“ 2/5

6. Vilniaus „Lietuvos rytas“1/6

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.