EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų rinktinę treniruos M.Šernius

Trečiadienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdis, kuriame paskirtas Lietuvos moterų rinktinės treneris. Buvo pristatyti du kandidatai - Rimantas Grigas ir Mantas Šernius. Balsuojant nuspręsta vyriausiuoju treneriu skirti Mantą Šernių, kuris stratego poste keičia Algirdą Paulauską.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2013, 1:58 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:56 PM

30 metų M.Šernius per savo karjerą yra treniravęs Kauno „VIČI-Aisčių" komandą. Jis taip pat yra dirbęs „Šiaulių" klubo ir Lietuvos vyrų rinktinės trenerių štabuose.

„Iš naujojo trenerio laukiame vieno - kad į rinktinę suvažiuotų visos pajėgiausios sportininkės“, - spaudos konferencijoje sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Lietuvos vyrų rinktinę ir toliau treniruos Jonas Kazlauskas.

Patvirtinti rinktinės treneriai

Taip pat buvo patvirtinta dalis kitų rinktinių trenerių. 20-mečių merginų rinktinei šiemet vadovaus Ričardas Maceina, 18-mečių - Ramunė Kumpienė, 16-mečių - Egidijus Ženevičius. 20-mečių vaikinų komandą treniruos Tomas Masiulis, o 18-mečių - Saulius Štombergas.

Sprendimas dėl 16-mečių vaikinų ir vyrų rezervinės rinktinės vyriausiųjų trenerių atidėtas iki kito LKF vykdomojo komiteto posėdžio.

Taip pat buvo pritarta LKF generalinio sekretoriaus Mindaugo Špoko idėjai kurti LKF konsultacines komisijas. Numatoma įkurti Komunikacijos - rėmimo - finansų valdymo, Teisės ir infrastruktūros, Technologijų ir inovacijų, Meistriškumo, Mokslo ir medicinos bei Masiškumo komisijas.

LKF biudžetas - 8 mln. litų

M.Špokas taip pat pristatė 2014 metų LKF veiklos biudžeto projektą. Numatoma, kad kitais metais LKF biudžetą sudarys daugiau nei 8 milijonai litų, tačiau tikslus biudžetas bus pristatytas kitame LKF vykdomojo posėdyje.

Be to, buvo patvirtintas premijų skyrimo treneriams už Lietuvos jaunimo krepšinio populiarinimą ir pasiekimus nuostatų pakeitimas (atsisakyta nuostatos, kad premijas treneriai gali gauti tik kas trejus metus) ir šiemet premijų sulauksiančių trenerių sąrašas. Nuspręsta, kad šį kartą po 10 tūkst. litų premijas gaus Birutė Jankauskienė (Kauno KM „Aisčiai“) ir Tomas Masiulis (Sabonio KC), po 5 tūkst. - Tomas Purlys (Š.Marčiulionio KA) ir Regimantas Juška (Palangos SC), po 3 tūkst. - Diliara Velišajeva (Vilniaus KM), Rima Daunienė (Panevėžio KKSC), Diana Anužienė (Klaipėdos V. Knašiaus KM), Mindaugas Bugys (Klaipėdos V. Knašiaus KM), Marius Tamolis (Klaipėdos V. Knašiaus KM), Klaidas Miciūnas (Kupiškio SC), Dalius Lubys (Sabonio KC), Dainius Bertulis (Šiaulių KA „Saulė“), Aloyzas Rudys (Mažeikių SC) ir Ričardas Žilys (Vilniaus KM).

Buvo aptartas ir draudimo pinigų išmokėjimo Robertui Javtokui klausimas. Su Lietuvos rinktinės kapitonu sutarta, kad LKF per trejus metus sumokės pinigus, kuriuos atsisakė mokėti draudimo bendrovė. LKF savo ruožtu stengsis susigrąžinti lėšas teisminiu keliu iš draudimo bendrovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.