EUROLYGA 2023

S.Štombergas: „Pralaimėjimas Prienų ekipai turėtų išeiti į naudą“

Saulius Štombergas tiki, kad Prienų „Tonybet“ antausis jo auklėtiniams išeis į naudą. LKL čempionate 83:101 pralaimėjęs Kauno „Žalgiris“ ruošiasi vieniems rimčiausių mūšių Eurolygoje. Ketvirtadienį Lietuvos čempionai išvykoje stos prieš Strasbūro SIG krepšininkus ir jau skaičiuoja savo šansus žaisti kitame etape.

S.Štombergas tiki, kad jo auklėtiniai bus nusiteikę rimtai kovai.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
S.Štombergas tiki, kad jo auklėtiniai bus nusiteikę rimtai kovai.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2013, 12:35 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:58 PM

„Artėja svarbiausios rungtynės. Paaiškės, kas grupėje kokias vietas užims. Mes tikimės sunkaus mačo, nes jis daug lems ir mums, ir varžovams“, - sakė S.Štombergas. Jis vyriausiojo trenerio poste debiutavo būtent mače su SIG.

„Čia sužaidėme geras rungtynes. Pavyko viską padaryti gan lengvai, nes susikrovėme didelį pranašumą. Gerai pataikėme – tritaškių ir dvitaškių procentas buvo puikus. To paties tikėtis būtų nerealu. Varžovai nėra prastesni – jie pagerinę savo žaidimą, todėl lengva nebus“, - sakė S.Štombergas. Jis savo pirmąją pergalę Eurolygoje šventė 88:64.

Tokio palankaus scenarijaus nesitiki ir Paulius Jankūnas.

„Taip lengva nebus, nes jie žais savo arenoje. Tai bus kita istorija. Kiekvienas varžovų žaidėjas įgauna vis geresnę sportinę formą, ekipa turi gerų krepšininkų. Tikrai bus sunku“, - sakė jis.

Ar prisiminimai apie lengvą pergalę neužmigdys žalgiriečių? „Apie tai, kad neįvertinsime varžovų kalbėti negalima. Mums labai reikia pergalės, todėl vykstame nusiteikę, - kalbėjo P.Jankūnas. - Mūsų stipriosios pusės – komandinis žaidimas, komandinė gynyba. Tuo ir turime naudotis.“

Kauno „Žalgiris“ su trimis pergalėmis ir keturiais pralaimėjimais B grupėje užima ketvirtąją vietą. SIG ekipa per septynis turus tik kartą džiaugėsi pergale. Tarp jų yra ir Bambergo „Brose“ ekipa, todėl atsipalaiduoti „Žalgiris“ negali.

„Norint žaisti „Top 16” etape turime išmokti pergales pasiimti ne tik namie, bet ir išvykose“, - sakė S.Štombergas.

Strategas neslepia, kad komandai dar reikia rimtai padirbėti, kad būtų sustyguotas žaidimas.

„Dar banguojame. Daug kas susideda – nusiteikimas ir panašiai. Po sunkaus savaitgalio padarėme išvadas ir norime žengti toliau be tokių atsipalaidavimų ir tikėjomosi, kad pusiau žaisdami laimėsime. To nebus. Turime kovoti susikaupę.“, - sakė S.Štombergas.

„Žalgiris“ ir SIG ekipa mačą ketvirtadienį pradės 21 val. 45 min. Rungtynes gyvai sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.