EUROLYGA 2023

D.Bauermannas: „Eurolyga – kaip Kalėdos, bet kovosime ir Europos taurėje“

Po pralaimėjimo Vitorijos „Laboral Kutxa“ ekipai 63:79 paaiškėjo, kad Vilniaus „Lietuvos rytas“ nebeturi vilčių žengti į Eurolygos „Top 16“ etapą, todėl dvi likusios reguliariojo sezono rungtynės lietuviams nebeturės įtakos. Tačiau Dirkui Bauermannui Eurolygos turnyras – kaip Kalėdos, todėl šią šventę vokietis nori baigti pergalingai.

D.Bauermannas teigė, kad jo auklėtiniams nepavyko pasinaudoti sukauptu pranašumu.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
D.Bauermannas teigė, kad jo auklėtiniams nepavyko pasinaudoti sukauptu pranašumu.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 7, 2013, 12:13 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:48 PM

„Žaisti Eurolygoje – kaip švęsti Kalėdas. Net jei dabar negalime patekti į „Top 16“, abi rungtynės mums labai svarbios. Stengsimės jas laimėti. Negalime baigti sezono Eurolygoje su viena pergale. Norime ir laimėti, ir gerinti žaidimą“, – pasakojo D.Bauermannas.

Strategas prašė žmonių supratimo – esą „Lietuvos rytas“ rungtyniavo labai sunkioje Eurolygos grupėje, o Europos taurėje taip pat bus dėl ko kovoti.

„Žmonės turi suprasti, kad esame labai nusivylę, ypač po tokios pergalės prieš „Panathinaikos“. Bet mes patekome į labai stiprią Eurolygos grupę. Nepaisant to, kad nepatekome į „Top 16“, sezonas dar ilgas. Labai gerai, kad dabar žaisime Europos taurėje. Kai prarandi vieną tikslą, privalai išsikelti kitus tikslus. Akivaizdu, kad mūsų uždavinys – Europos taurėje nužygiuoti kaip įmanoma toliau“, – samprotavo D.Bauermannas.

„Lietuvos ryto“ vairininko teigimu, motyvacijos vilniečiams antrame pagal pajėgumą Europos klubiniame turnyre netrūks.

„Europos taurė irgi labai stiprus turnyras. Ten yra daug gerų komandų. Nemanau, kad motyvacijos stoka gali būti problema. Nesvarbu, kur ir su kuo žaidi, visada turi atiduoti visas jėgas. O kai turi šansą žengti toli tokiame svarbiame turnyre, kažkurio žaidėjo motyvacijos stoka mane labai nustebintų. Būsime motyvuoti“, – tikino treneris.

Prisimindamas mačą su „Laboral Kutxa“, D.Bauermannas kalbėjo ne tik apie blogus, bet ir pozityvius dalykus.

„Esu nusivylęs. Gerai žaidėme pirmoje pusėje ir turėjome šansą. Tačiau visos Eurolygos komandos yra labai geros. Namie jos sugeba viską greitai pakeisti. Be Omaro Cooko mums buvo sunku susitvarkyti su spaudimu. Nepataikėme metimų trečiojo ketvirčio pradžioje ir tai leido „Laboral Kutxa“ atsitiesti, – problemas Ispanijoje įvardijo D.Bauermannas, vėliau pratęsęs kalbą apie geresnius dalykus. – Tačiau buvo ir gerų dalykų. Zabianas Dowdellas mums labai padėjo. Visi vyrai labai kovojo. Nors ir nepataikėme iš gerų padėčių, o ispanai atsakydavo labai sudėtingais metimais, nenuleidome rankų. Tai buvo labai svarbu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.