EUROLYGA

Juodasis K.Bryanto vakaras – baigti karjerą ir pardavinėti batus

Kai balandį NBA superžvaigždei Kobe Bryantui plyšo Achilo sausgyslė ir krepšininkas iškrito iš rikiuotės beveik metams, „Los Angeles Lakers“ lyderis ėmė svarstyti, kad galbūt jau gana. Kur kas paprasčiau būtų buvę pasinerti į jo vardinės sporto avalynės verslą. Tačiau blogos mintys nustumtos į šalį ir K.Bryantas duoda žinutę meškoms – jų laukia sunkūs laikai.

Trauma ir neviltis buvo gerokai prislėgusi NBA superžvaigždę.<br>AP nuotr.
Trauma ir neviltis buvo gerokai prislėgusi NBA superžvaigždę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 7, 2013, 9:12 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:34 PM

„Jei išvysite mane besikaunantį su meška, melskitės už ją“, – kažkada yra pasakęs 35 metų K.Bryantas. Pokalbyje su CNN žurnaliste 198 cm ūgio gynėjas prisipažino, kad toji meška kažkada jį pričiups, bet tam dar ne laikas. Kaip ir ne laikas baigti karjerą.

„Tą vakarą buvo visokių minčių. Buvau labai pavargęs, 17 sezonų atidaviau NBA, skaudėjo kūną, dar patyriau tokią sunkią traumą. Netgi nežinojau, kada galėsiu grįžti ir ar tikrai dar noriu tai daryti. Mintys apie karjeros pabaigą darėsi vis realesnės ir realesnės“, – prisiminimais apie juodąjį karjeros laikotarpį dalijosi K.Bryantas.

Tokią traumą patyrus karjeros saulėlydyje, vėliau atsitiesti būna labai sunku. Netgi ir tokiems kaip K.Bryantas.

„Tai vienas tų juodžiausių gyvenimo momentų. Atrodė, kad tos dienos niekada nesibaigs. Nežinojau, ar grįšiu į krepšinį, bet turėjau priimti iššūkį ir nepasiduoti“, – pasakojo naują dvejų metų sutartį su „Lakers“ sudaręs amerikietis.

Į aikštę K.Bryantas turėtų grįžti sekmadienio naktį. Kaip bene geriausias pasaulio krepšininkas atrodo po tokios sunkios traumos, savo akimis išvys Jonas Valančiūnas ir „Toronto Raptors“ komanda.

„Galvojau apie tas pirmąsias minutes aikštėje. Turėsiu labai susikaupti, atsiduoti kaip tik įmanoma. Bus sunku“, – su nerimastinga šypsena kalbėjo K.Bryantas.

Bet „Lakers“ simbolis – optimistas. Jis supranta, kad niekada nebebus toks, kaip praeityje, tačiau trauma neturėtų išmesti jo iš NBA žaidėjų elito.

„Manau, kad viskas bus gerai, – tvirtino K.Bryantas. – Tikrai nebūsiu tokia sprogstamoji jėga, kokia buvau prieš 3-5 metus ar kad ir pernai. Bet reikės prisitaikyti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.