EUROLYGA 2023

Grandų mūšis: kodėl G.Einikis išjungtų televizorių, o E.Žukauskas juokiasi iš T.Delininkaičio

„Jeigu krepšinis man negražus, išjungiu televizorių ir nežiūriu“, – taip prieš pirmąją Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ akistatą šį sezoną grandus juokdamasis perspėjo legendinis krepšininkas Gintaras Einikis (pokalbis su G.Einikiu vyko dieną prieš incidentą su žmona. - Red.). Prisimindamas sezoną Vilniaus klube Eurelijus Žukauskas juokiasi iš Tomo Delininkaičio. Prieš 13 metų kauniečiai šaipėsi iš Kęstučio Šeštoko, kuris perėjo į „Lietuvos ryto“ ekipą. Ką ši tiek žalius, tiek raudonus marškinėlius per savo karjerą vilkėjusi trijulė palaikys sekmadienį?

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2013-12-22 08:18, atnaujinta 2018-02-19 17:45

Pasirinkimas – „Žalgiris“

„Žalgirį“, – paklausti, ką baigę karjerą palaiko per Lietuvos grandų susirėmimus, šyptelėjo E.Žukauskas ir K.Šeštokas. Tuo tarpu G.Einikis ne toks sentimentalus – jis serga už tuos, kurie demonstruoja gražesnį krepšinį. Jei tokio savo akimis nemato, išjungia televizorių.

44-erių G.Einikis „Žalgiriui“ atidavė aštuonerius (1987-1995 m.), 37-erių K.Šeštokas – septynerius (1993-2000 m.), 40-ies E.Žukauskas – penkerius (1997-2000 ir 2007-2009 m.) metus. Tuo tarpu „Lietuvos ryte“ G.Einikis (2004-2005 m.) ir E.Žukauskas (2006-2007 m.) praleido po vieną sezoną, K.Šeštokas (2000-2003 m.) – tris.

Būtent daugiau metų Kaune ir lėmė paskutiniųjų dviejų simpatijas Lietuvos čempionams. Tačiau jų prognozės prieš rungtynes – intriguojančios.

„Šansus turi abi komandos, bet manau, kad „Žalgiris“ šiuo metu stipresnis. Be to, „Lietuvos rytas“ žaidė penktadienį ir laiko atsigauti iki rungtynių turi mažai“, – portalui lrytas.lt tvirtino E.Žukauskas.

„Galbūt „Žalgiris“ dabar truputį geresnėje formoje, o „Lietuvos rytas“ šį sezoną žaidžia labai banguotai. Manau, vilniečiams kažkas negerai su komandos komplektacija“, – nedaugžodžiavo G.Einikis.

Tuo tarpu K.Šeštokas išsiskyrė iš trijulės – pergalę prognozuoja „Lietuvos rytui“.

„Į „Lietuvos rytą“ atėjo naujas treneris. Kai taip nutinka, dažniausiai pasikeičia komandos žaidimas. O „Žalgiris“ daro labai daug klaidų. Kauniečių žaidimas – labai padrikas. 20 klaidų per mačą skandina „Žalgirį“, – samprotavo septyniskart LKL čempionas.

T.Delininkaitis niekada nežais „Žalgiryje“

Sprendimas pakeisti principinių varžovų barikadų pusę nebūna populiarus. Todėl nenuostabu, kai buvę bendražygiai vėliau pašaipiai palydi į naują karjeros stotelę.

„Kai pakeiti grandą, visada pasitaiko įvairių pasisakymų“, – portalui lrytas.lt neslėpė K.Šeštokas. 

Portalo lrytas.lt kalbintas G.Einikis panašių atvejų neprisiminė, bet nepamiršo, jog dėdamas parašą po „Lietuvos ryto“ sutartimi šiek tiek pagalvojo apie „Žalgirį“. „Tačiau toks yra darbas“, – pridūrė 1995 metais 61 tašką LKL čempionate įmetęs G.Einikis.

Tuo tarpu E.Žukauskui įstrigo gynėjo Tomo Delininkaičio žodžiai kartu rungtyniaujant „Lietuvos ryte“.

„Jis sakė, kad į „Žalgirį“ gyvenime neis“, – juokėsi E.Žukauskas. 2007 m. Vilnių palikęs T.Delininkaitis po trijų metų apsivilko „Žalgirio“ aprangą ir Kaune žaidė dvejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.