EUROLYGA 2023

D.Motiejūno sustabdytas Z.Randolphas bėrė priekaištus teisėjams

Kai „Houston Rockets“ krepšininkai po pergalingo NBA reguliaraus sezono mačo (100:92) Hjustono „Toyota Center“ arenoje su „Memphis Grizzlies“ susirinko į rūbinę, joje dažniausiai buvo linksniuojama Donato Motiejūno pravardė – D-Mo. Žurnalistų kalbinami „Rockets“ žaidėjai gyrė lietuvį už energingą žaidimą ir kietą gynybą.

Z.Randolphas (kairėje) piktinosi, kad teisėjai buvo šališki.<br>AP nuotr.
Z.Randolphas (kairėje) piktinosi, kad teisėjai buvo šališki.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2013, 12:38 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:38 PM

Tuo tarpu „Grizzlies“ komandos persirengimo kambaryje tvyrojo kitokios nuotaikos.

23 taškus pelnęs ir 17 kamuolių atkovojęs „Grizzlies“ lyderis Zachas Randolphas grūmėsi kaip liūtas, tačiau jo pastangų pergalei neužteko. Be to, D.Motiejūnui pakeitus penktąją asmeninę pražangą gavusį D.Howardą, „Grizzlies“ žvaigždės gyvenimas gerokai apkarto – kieta lietuvio gynyba sukaustė patyrusio NBA vilko judesius.

Kol aikštėje buvo D.Motiejūnas, Z.Randolphas pelnė tik 7 taškus. „Z.Randolphas – vienas geriausių aukštaūgių NBA. Tikrai nebuvo lengva stabdyti tokį stiprų krepšininką. Turėjau sunkią užduotį, bet bandžiau padėti komandai“, – kalbėjo D.Motiejūnas, mače blokavęs net tris varžovų metimus ir per 23 minutes pelnęs 4 taškus.

Tačiau pats Z.Randolphas piktinosi, kad šeimininkai sulaukė teisėjų pagalbos. „Toks jausmas, kad aikštėje penkiese kovojome prieš aštuonis. Jie (teisėjai. – Red.) diktavo žaidimą. Pagal teisėjavimą rungtynės buvo siaubingos“, – arbitrus kritikavo Z-Bo vadinamas puolėjas.

Jam užkliuvo tai, kad mačo arbitrai svečiams skyrė 30 pražangų, iš kurių 20 – po didžiosios pertraukos.

Kai trečiojo kėlinio pradžioje „Rockets“ lyderis D.Howardas gavo penktąją asmeninę pražangą, o šeimininkai nuo „Grizzlies“ atsilikinėjo 13 taškų, su D.Motiejūno pasirodymu pagyvėjo šeimininkų žaidimas. Didžiulių pastangų dėka Hjustono krepšininkai persvėrė rezultatą, o įgiję pranašumą jo nebeišbarstė.

„Nesuprantu, kaip mes pralaimėjome“, – pečiais gūžčiojo „Grizzlies“ gynėjas Mike'as Conley, pelnęs 11 taškų ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus.

Gūžčioti pečiais galima ir žiūrint į „Rockets“ lyderio Jameso Hardeno statistiką – gynėjas tapo pirmuoju krepšininku NBA istorijoje, kuris pelnė 27 taškus, tačiau iš žaidimo pataikė vos du metimus. Liūto dalį taškų jis pelnė baudų metimais, kurių pataikė 22 iš 25. Hjustono ekipos žvaigždė pataikė tik vieną dvitaškį iš keturių ir vieną tritaškį iš penkių.

Ar ir kitose rungtynėse D.Motiejūnas sulauks trenerio pasitikėjimo, paaiškės po kelių dienų - šeštadienį „Rockets" susitiks su „New Orleans Hornets", sekmadienį - su „Oklahoma City Thunder".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.