EUROLYGA 2023

L.Kleiza: „Nepasakyčiau, kad šis sezonas man sudėtingas“

„PistoLINAS“ (taip krepšininkas pravardžiuojamas Pirėjuje. – Red.) grįžta į Graikiją. Penktadienį 29-ąjį gimtadienį švęsiąs 203 cm ūgio puolėjas su Stambulo „Fenerbahce Ulker“ komanda Pirėjuje bandys įveikti vietos „Olympiakos“ klubą, kuriame visu ryškumu žibėjo prieš ketverius metus.

Prieš ketverius metus Eurolygoje L.Kleiza rinkdavo vidutiniškai 17,1 taško.<br>ELTA nuotr.
Prieš ketverius metus Eurolygoje L.Kleiza rinkdavo vidutiniškai 17,1 taško.<br>ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2014, 5:19 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:43 AM

Graikų žurnalistai svetingai pasitinka vieną geriausių Lietuvos krepšininkų. Tiesa, dar prieš jam atvykstant graikai liūdnai konstatavo, kad L.Kleizos žvaigždė jau nusileido.

Vis dėlto bendraudamas su šios šalies žiniasklaida L.Kleiza nesutiko, kad sezonas jam sudėtingesnis nei prieš ketverius metus Pirėjuje. Po 9 taškus šį sezoną renkantis kaunietis į Stambulą atvyko laimėti Eurolygos.

Duodamas interviu, L.Kleiza taip pat pasakojo apie santykius su reikliuoju „Fenerbahce Ulker“ treneriu Željko Obradovičiumi, komandos rezultatus, tikslus ir meilę „Olympiakos“ ekipai.

– Idealiai pasirodėte Eurolygos reguliariajame sezone – aplenkėte Maskvos CSKA ir „Barcelona“ klubus.

– Dar bandysime atskleisti savo komandos potencialą. Gerai pradėjome reguliarųjį sezoną, tačiau turime suprasti, kad viską reikia pradėti nuo pradžių. Esame labai motyvuoti turėti sėkmingą sezoną. Mūsų stiprybė – agresyvus žaidimas, gera gynyba, tempo diktavimas ir universalumas puolime.

– Bet ar nestebina rezultatai Turkijos čempionate (9 pergalės ir 4 pralaimėjimai. – Red.)?

– Taip, tiesa, kad turėjome problemų kai kuriose rungtynėse. Turbūt nebuvome tokie motyvuoti, kaip Eurolygoje. Teko už tai sumokėti...

– Ko po švenčių tikėtis iš „Fenerbahce Ulker“ ir Lino Kleizos?

– Dabar prasideda sunkiausia dalis. Svarbiausia išlaikyti savo koncentraciją. Mes tobulėjame ir nekantraujame startuoti „Top 16“ etape. Keliame labai didelius lūkesčius. Aš asmeniškai noriu eiti kaip įmanoma toliau. Bus įdomu, nes susitiksime su naujomis komandomis. Kovosime.

– Koks jausmas grįžti į Pirėjų?

– „Olympiakos“ turi labai gerą komandą. Laukia puikios rungtynės. Mums tai bus didelis iššūkis, nes „Olympiakos“ Eurolygoje – neįveikiami. Niekada nepamiršiu to, kad buvau „Olympiakos“ dalis. Graikija – labai graži šalis. Gaila, bet su Pirėjo klubu nepavyko pasiekti aukščiausio tikslo (laimėti Eurolygos. – Red.).

– Per vienerius metus pavergėte „Olympiakos“ sirgalius. Kaip tai pavyko padaryti?

– Gerbėjai labai aistringai palaiko komandą. O aš tiesiog atiduodavau visą save kiekvieneriose rungtynėse.

– Ar kada nors manėte, kad su Željko Obradovičiumi (buvęs principinio varžovo Atėnų „Panathinaikos“ treneris. – Red.) drauge stovėsite prieš „Olympiakos“ klubą?

– Tai nėra netikėta. Krepšinyje viskas keičiasi labai greitai. Tik keisčiausia bus žaisti prieš „Olympiakos“, bet dar keisčiau, kad Željko paliko „Panathinaikos“ (Juokiasi.).

– Kaip pavyksta sutarti su šiuo treneriu?

– Dirbti su Ž.Obradovičiumi – iššūkis. Bet kai visiškai adaptuosimės prie jo žaidimo sistemos, galime nuveikti daug dalykų. Manau, kad galime rungtyniauti dar geriau.

– Jūsų vaidmuo Stambule kitoks nei buvo Pirėjuje. Ar šis sezonas jums sudėtingesnis?

– Nepasakyčiau. Į Stambulą atvykau laimėti Eurolygą. Tikiuosi būt sveikas ir pasiekti išsikeltus tikslus. Nekantrauju pradėti kovas „Top 16“ etape.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.