EUROLYGA 2023

Aistros po „Žalgirio“ pralaimėjimo: S.Štombergui - baisu, Š.Jasikevičiui - katastrofa

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nesėkme pradėjo Eurolygos „Top 16“ etapą. Kauniečiai neatsilaikė prieš fantastiškai tritaškius svaidžiusius Miuncheno „Bayern“ krepšininkus ir pralaimėjo 66:84.

S.Štombergas gynė varžovų gynybą.<br>M.Kulbio nuotr.
S.Štombergas gynė varžovų gynybą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2014, 10:20 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:40 PM

„Varžovai šiandien buvo geresni tiek fiziškai, tiek psichologiškai, tiek taktiškai – visur. Paimkim bet kurią krepšinio detalę. Varžovai žinojo, kur eiti su kamuoliu, apibėgdavo. Apstumdė, apdaužė, darė, ką norėjo. Šiandien visas 40 minučių buvo visiška katastrofa", - apmaudą liejo Kauno ekipos įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius.

Po rungtynių „Žalgirio“ treneris Saulius Štombergas gyrė varžovų gynybą.

„Varžovai atrodė tikrai gerai. Minėjau, kad susitinkame su gera komanda, tą jie ir parodė. Svetislavo Pesičiaus braižas buvo matyti nuo pradžių, ypač gynyboje. Jie gynėsi agresyviai, mus spaudė, išmušė daug derinių“, - sakė treneris.

Vokiečiams pavyko sustabdyti žalgiriečių lyderį Justiną Dentmoną. Nors amerikietis buvo rezultatyviausias savo komandoje, jis pelnė 14 taškų, tačiau pataikė tik vieną tolimą metimą iš 8.

„Jie spaudė mūsų J.Dentmoną ir neleido jam nieko daryti. Jis negali tempti visų rungtynių, kiti žaidėjai irgi nepatempė komandos.

Nemetėme tų metimų, kuriuos turėjome mesti, per skubėjimą neįžaisdavome kamuolio. Atsirado neužtikrintumas ir neišpildymas.

Tris kėlinius mes jiems pralošėme. Ketvirtajame kažkiek parodėme tą žaidimą, bet irgi ne tokį, koks jis turėjo būti.

Priešininkai ir puolė, ir gynėsi labai gerai. Jie pelnytai laimėjo, nes pataikymas buvo įspūdingas“, - kalbėjo treneris.

Žalgiriečiai paskutines rungtynes buvo žaidę beveik prieš dvi savaites, gruodžio 22 dieną su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Paklaustas, ar toks laikas be rungtynių neišbalansavo komandos, S.Štombergas papurtė galvą.

„Ne. Daugiau nei savaitę gero darbo turėjome. Žinojome priešininkus. Bet jei šiandien parodė didesnį norą laimėti ir mums nepavyko nieko prieš pastatyti.

Bandėme duoti kamuolius po krepšiu, bet buvo daug klaidų. Per pirmus du kėlinius suklydome dešimt kartų. Tai didelis klaidų skaičius, kaip būdavo sezono pradžioje. Kai negalėjome perduoti kamuolio, pradėjome imtis atsakomybę patys ir bandyti individualiai taisyti padėti. Nebebuvo komandinio žaidimo. Ir žaidimas, ir braižas mūsų šiandien buvo baisus“, - kalbėjo S.Štombergas.

„Bayern“ treneris S.Pesičius pasidžiaugė savo komandos žaidimu.

„Esame laimingi, kad laimėjome krepšinio šalyje. Mūsų žaidėjai buvo labai motyvuoti ir susikaupę. Nors turėjome mažai laiko pasiruošti rungtynėms, bet suspėjome atsigauti. Buvome švieži beveik 3ė min.Priėmėme gerus sprendimus ir gynyboje, ir puolime.

Mums pavyko sustabdyti J.Dentmoną. Jis yra puikus metikas, bet jam pavyko pataikyti tik vieną tritaškį. Komandinės gynybos dėkoja mums jį pavyko sustabdyti.

Komandinė gynyba buvo viena pergalės priežasčių. Taip pat puikiai metėme tritaškius, tai leido iškovoti pirmąją pergalę, bet, tikiuosi, kad ne paskutinę“, - sakė Vokietijos klubo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.