EUROLYGA 2023

A.Petrovičius: „Jei visi bus sveiki, turėsime gerą sezoną“

„Man svarbiausia, kad išsilaikytume pirmoje arba antroje Jungtnės lygos pozicijoje ir toliau tęstume pergalių seriją“, - sekmadienį po Jungtinės lygos rungtynių kalbėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Petrovičius. „Lietuvos rytas“ pratęsė savo pergalių seriją, 82:71 įveikdamas Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ krepšininkus.

A.Petrovičius buvo patenkintas pergale, bet po mačo jau galvojo apie Europos taurės turnyrą.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Petrovičius buvo patenkintas pergale, bet po mačo jau galvojo apie Europos taurės turnyrą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jan 5, 2014, 6:24 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:33 PM

Tad aikštę „Lietuvos ryto“ krepšininkai paliko geros nuotaikos ir nusiteikę svarbioms kovoms Europos taurės turnyre.

„Trečiadienį mūsų laukia kitas mūšis, tad patausojome jėgas. Tačiau esu patenkintas pergale“, - sakė A.Petrovičius. Pirmasis jo auklėtinių išbandymas – Stambulo „Besiktas“ komanda.

„Lietuvos ryto“ komanda nesužaidė geriausių rungtynių, tačiau ketvirtajame kėlinyje pakako susitelkimo, jog vilniečiai išsaugotų pranašumą. Lietuvos vicečempionams padėti negalėjo Martynas Gecevičius. Jis sėdėjo ant suolo, nes per LKL mačą su Klaipėdos „Neptūnu“ susižeidė antakį, kurį reikėjo siūti.

„Tai nieko rimta. Jam susiūtas antakis, per tą dvikovą jis gavo ir spyrį į šonkaulius, - kalbėjo A.Petrovičius. - Tikiuosi, kad jau pirmadienį jis galės treniruotis. Tautvydas Lydeka turėtų žaisti trečiadienį, tad tada turėsiu papildomus du žaidėjus.“

A.Petrovičius pagirti norėjo ir Gediminas Oreliką, pelniusį šešis taškus.

„Jis sužaidė geras penkiolika minučių ir mums padėjo iškovoti pergalę bei sutaupyti jėgų“, - sakė strategas.

- Treneri, ar labai trūko M.Gecevičiaus aikštėje?, - lrytas.lt paklausė A.Petrovičiaus.

Žinoma. Jis žaidėjas, be kurio sunku įsivaizduoti mūsų startinį penketą. Jis nėra tik metikas, galintis nubausti metimu iš toli. Jis gerai mato aikštę, tobulai supranta krepšinį. Tikrai jo trūko.

- Žaidimas vis dar banguoja. Ką reikėtų pataisyti?

- Žinoma. Viskas sukasi apie tai, ar mes su tinkama energija ginamės. Jeigu tai padarome, galime pelnyti lengvus taškus. Kartais, kai pradedi žaisti energingai, prarandi koncentraciją. Kai žaidžiame kietai, tada viskas gerai. Kad ir mače su „Žalgiriui“. Bet kartais žaidėjai pradeda galvoti, kad mačas jau baigtas, nors taip nėra.

Tada varžovai greitai mus sugauna. Dabar didžiausias klausimas, kiek energijos turėsime, kad galėtume gerai gintis.

Dabar grįš T.Lydeka, M.Gecevičius. Viskas bus gerai. Šįkart buvo svarbu suprasti, kad galime žaisti su dviem įžaidėjais aikštėje. Zabianas Dowdellas kartais žaidė antru numeriu ir jam tai pavyko.

- Ar jūsų komanda pasirengusi Europos taurei?

- Sužinosime. Per paskutines keturiolika dienų sužaidėme penkis ar šešis mačus. Tai – daug rungtynių. Mes neturime tokio suolelio, kad galėtume laisvai keisti žaidėjus. Šįvakar norėjome leisti daugiau žaisti Andreasui Glyniadakiui, tačiau „Nižnij Novgorod“ neturėjo savojo aukštaūgio P.Brežeco, tad buvo sunku rasti, kur jį panaudoti.

Kita vertus, iškovojome du taškus. Dabar tikiuosi, kad aikštėje turėsime daugiau žmonių, nes trečiadienį pradėsime kovas mums svarbiame čempionate.

- Kai atvykote į „Lietuvos rytą“, pasipylė pergalės. Tai nebuvo Eurolygos mačai, bet laimėjote užtikrintai. Ar jaučiatės ypatingai?

- Ne. Man tai labai gerai. Aš atėjau esant tokiai situacijai, kai „Lietuvos rytas“ gali kažką laimėti kiekviename turnyre. Na, išskyrus Eurolygą. Jungtinėje lygoje mes antri ir galime išvengti pirmojo atkrintamojo etapo. LKL turnyro reguliariajame sezone 95 proc. būsime pirmi. O dar pradedame Europos taurę. Esame geros būsenos. Jeigu visi bus sveiki, tikiu, kad turėsime gerą sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.