EUROLYGA 2023

A.Petrovičius prieš Europos taurės mūšius: „Neturime teisės pralaimėti namuose“

„Viskas sukasi ne tik aplink pergalę, bet ir apie kuo didesnį taškų skirtumą“, - ambicingai kalbėjo Aleksandras Petrovičius. Į pergalių kelią Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą sugrąžinęs vokietį Dirką Bauermanną pakeitęs strategas su savo auklėtiniais ruošiasi batalijoms Europoje.

A.Petrovičius tikino, kad jo komanda pralaimėti namuose teisės neturi.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Petrovičius tikino, kad jo komanda pralaimėti namuose teisės neturi.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jan 6, 2014, 6:40 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:38 PM

Eurolygos turnyrą palikęs „Lietuvos rytas“ jau nuo trečiadienio pradės kelionę Europos taurėje. „Last 32” etapo P grupės dvikovas „Lietuvos rytas“ 19 valandą pradės namuose su Stambulo „Besiktas“ krepšininkais.

„Tai visiškai kitoks turnyras nei Eurolyga. Joje tu turi dešimt mačų ir jeigu kažką pralaimi, gali atsistatyti. O Europos taurėje viskas vyksta trumpiau. Turime tik tris mačus savo aikštėje, o tai reiškia, kad mums draudžiama pralaimėti namuose.

Jeigu visus tris mačus laimi gera persvara, tu jau būni atlikęs 60-70 procentų darbo, siekiant žengti į kitą etapą“, - sakė A.Petrovičius.

„Lietuvos rytas“ grupėje žais ir su Zagrebo „Cedevita“, ir su Saragosos CAI klubais. Tačiau pirminė užduotis – pergalė prieš „Besiktas“.

„Per parą mačiau tris varžovų mačus, - apie varžovus kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris. - Jie pavojingiausi nuo tritaškių linijos. Komanda turi gerų metikų, kurie išnaudos progas, jeigu tik jas suteiksime. Privalome saugotis Chriso Loftono ir kitų snaiperių. Tačiau reikės neužmiršti ir baudos aikštelės. Jeigu turėsime energijos gynyboje, laimėsime.“

A.Petrovičius džiaugėsi, kad turės pilną žaidėjų pasirinkimą. Pirmadienį su „Lietuvos ryto“ ekipa treniravosi Martynas Gecevičius, praleidęs sekmadienio mačą Jungtinėje lygoje. Tačiau gynėjas dar turėjo vengti kontaktų.

„Aikštėje jau turėsime Tautvydą Lydeką, žais ir M.Gecevičius. Po ilgo laiko turėsime visą ekipą, - sakė strategas, neslėpęs, jog tikisi sunkaus mačo. - Taip, mes patenkame į duobes, nes žaidėjai kartais atsipalaiduoja. Tačiau tokios rungtynės, kurios laukia – 40 minučių kova.“

Rungtynes gyvai stebėkite per „Lietuvos ryto“ televiziją nuo 18 val. 55 min. Rungtynių eigą galėsite sekti portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.