EUROLYGA 2023

„Bešiktaš“ į Vilnių atvyko žaisti lyg su geriausia pasaulio komanda

Į Vilnių Stambulo „Besiktas“ klubas pirmosioms Europos taurės rungtynėms su vietos „Lietuvos rytu“ atvyko visai kaip krepšinio aikštėje – su sunkumais. „Besiktas“ Turkijos čempionate užima tik devintąją vietą, bet „Lietuvos rytas“ neturėtų atsipalaiduoti – visi varžovų žaidėjai išsigydė traumas ir mūšiui su vilniečiais po labai ilgos pertraukos ketina mesti pilnas pajėgas.

Rungtynėmis su „Bešiktaš“ Vilniaus „Lietuvos rytas“ trečiadienį pradeda pasirodymą Europos taurėje.<br>M.Kulbio nuotr.
Rungtynėmis su „Bešiktaš“ Vilniaus „Lietuvos rytas“ trečiadienį pradeda pasirodymą Europos taurėje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 7, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:34 PM

„Aš – pirmą kartą Lietuvoje, todėl man čia viskas nauja“, – apsnūdęs po skrydžio portalui lrytas.lt sakė vienas „Besiktas“ lyderių 27 metų 185 cm ūgio Sundiata Gainesas, praeityje žaidęs ir NBA. Jam su komandos draugais teko gerokai užtrukti pasų kontrolėje bei bagažo skyriuje.

Pirmajame Europos taurės etape „Besiktas“ egzaminavo Klaipėdos „Neptūną“, bet S.Gainesas žaidė tik antrose tarpusavio rungtynėse Turkijoje, kur į klaipėdiečių krepšį įmetė 21 tašką. Savo sugebėjimus angliškai nekalbančio „Besiktas“ trenerio Ahmeto Kandemiro auklėtinis galės parodyti ir Eurolygos komandai.

„Žaidžiant svečiuose visada svarbu gerai pradėti mačą. Turėsime labai tiksliai atakuoti, o tuomet viskas bus gerai“, – apie būsimą susitikimą kalbėjo S.Gainesas.

Europos taurėje Stambulo ekipa pirmą kartą grumsis su Eurolygos klubu, bet tai, pasak S.Gaineso, nieko nekeičia.

„Kiekvieneriose rungtynėse mes būname labai motyvuoti ir norisi laimėti kiekvieną mačą. Rungtyniausime lyg žaistume su geriausia pasaulio komanda. Bus sunku, bet matysime“, – vylėsi S.Gainesas.

Tiesa, „Besiktas“ šį sezoną jau atliko trejetą Eurolygos ekipų testų, bet egzamino neišlaikė. Pralaimėjo tiek Stambulo „Galatasaray“ (82:87), tiek Lino Kleizos „Fenerbahce Ulker“ (69:77), tiek Stambulo „Anadolu Efes“ (57:65) klubams.

Prastus rezultatus Turkijoje S.Gainesas teisino nuolatinėmis komandos draugų traumomis.

„Manau, kad viskas tik dėl traumų. Žaidėjai tai iškrenta, tai vėl žaidžia. Sunku susižaisti. Dabar pirmą kartą turime sveiką komandą“, – pabrėžė Stambulo komandos taikliarankis.

Pirmosios „Lietuvos ryto“ rungtynės su „Besiktas“ Europos taurėje – trečiadienį 19 val. Portalas lrytas.lt pateiks išsamią rungtynių eigą ir žaidėjų bei trenerių įspūdžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.