EUROLYGA 2023

J.Valančiūnas stebina sparčia pažanga NBA

Buvo kelios akimirkos, kai J.Valančiūnas privertė šūktelėti „oho“ - jis galingai įkrovė kamuolį į krepšį, suklaidino varžovą ir prasiveržė, patikimai atitvėrė oponentą, kad atkovotų kamuolį ginantis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-07 16:00, atnaujinta 2018-02-17 20:47

Ir tada...

Tada J.Valančiūnas padarys tai, kas primins apie jo nepatyrimą. Jis nuleidžia kamuolį žemiau juosmens ir taip padaro paslaugą žemesniems varžovams, kurie gali iškrapštyti kamuolį. Jis būna išstumtas iš patogios pozicijos puolant.

Visi supranta, kad pritapti jaunam vidurio puolėjui NBA nėra paprasta ir 21 metų lietuvis dažnai patvirtina, kad „Raptors“ trenerio Dwane'o Casey atsiliepimai apie jį yra šimtu procentų teisingi.

„Jis tobulėja dirbdamas“, - kartoja D.Casey.

Dienraštis „The Toronto Star“ rašo, kad 212 cm ūgio lietuvis daug tvirčiau jaučiasi aikštėje palyginti su praėjusiu sezonu, kuris stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje jam buvo pirmasis.

Suvokti, kiek laiko prireiks, kad J.Valančiūnas pilnai išnaudotų savo potencialą, ir suprasti, kaip sunku aukštaūgiams įsisiūbuoti NBA, galima prisiminus du turbūt pajėgiausius šiuo metu Rytų konferencijos vidurio puolėjus.

Roy'ui Hibbertui iš „Indiana Pacers“ ir Joakimui Noah iš „Chicago Bulls“ prireikė ne vienerių metų kol jie tapo dominuojančiais žaidėjais, kokie yra dabar.

Per pirmuosius keturis sezonus lygoje R.Hibbertas anksti prisirinkdavo pražangų, jam trūko pasitikėjimo savimi. Prancūzijos pilietybę turintis J.Noah pirmuosius porą sezonų NBA atrodė kaip karštakošis jauniklis.

Jie perėjo visa tai ir išmoko, kaip pritapti NBA.

Galima spėti, kad J.Valančiūnas ne tik seka jų karjerų pėdomis, bet ir daro tai spartesniu žingsniu.

D.Casey vis dažniau palieka lietuvį aikštėje svarbiausiais rungtynių momentais, ypač pastaruoju metu, kai „Raptors“ laimėjo devynis iš pastarųjų trylikos mačų.

J.Valančiūnas vis sužibdavo per šią karštą seriją. Per 13 pastarųjų rungtynių lietuvis rinko po 15 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

J.Valančiūnas prasižengia po 3,2 karto – panašiai kaip ir praėjusį sezoną (po 3 kartus), bet jo žaidimo laikas yra išaugęs vidutiniškai šešiomis minutėmis.

Jo rezultatyvumas išaugo iki 10,7 taško (praėjusį sezoną buvo 8,9), o atkovotų kamuolių vidurkis iki 8,3 (praėjusį sezoną buvo 6).

Yra vienas senas NBA posakis: geriausias dalykas jauniems žaidėjams yra tai, kad jie pagaliau vis tiek tampa vyresniais žaidėjais.

O kuo greičiau tai įvyksta, tuo geriau.

J.Valančiūnas toks ir atrodo šį sezoną. Jis labiau pasitiki savimi, o mažos žaidimo detalės patvirtina jo pažangą.

Žinoma, jo kelyje dar pasitaikys duobių – jos visada išlenda per pirmuosius sezonus NBA. Tačiau tai - galimybė mokytis. 94 rungtynes NBA sužaidęs J.Valančiūnas įrodinėja, kad sugeba pasimokyti iš pamokų.

Parengė Kęstutis Rimkus

***

J.Valančiūnas šiemet turi galimybę patekti į NBA „Žvaigždžių dienos“ varžybas, kurios vasario 16-ąją vyks Naujajame Orleane.

Balsuoti už lietuvį galite:

Oficialiame balsavimui skirtame puslapyje.

*Socialiniame tinkle „Facebook“. NBA arba „Toronto Raptors klubo paskyrose. Po tam skirta nuotrauka komentare pakanka parašyti „Jonas Valanciunas #NBABallot #VoteJV”.

*Socialiniame tinkle „Twitter“. Siunčiant žinutę būtina paminėti „Jonas Valanciunas #NBABallot #VoteJV“.  Socialiniame tinkle „Instagram“. Siunčiant sukurtą nuotrauką ir komentare būtinai paminint „Jonas Valanciunas #NBABallot #VoteJV“.

* Socialiniame tinkle „Instagram“. Siunčiant sukurtą nuotrauką ir komentare būtinai paminint „Jonas Valanciunas #NBABallot #VoteJV“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.