EUROLYGA 2023

A.Petrovičius: „Per paskutines 5 minutes atidavėme daugiau jėgų nei per visą mačą“

Kai ketvirtajame kėlinyje Vilniaus „Lietuvos rytas“ Europos taurės turnyro „Last 32“ etapo P grupės mače su Stambulo „Besiktas“ atsilikinėjo 18 taškų (80:98), „Siemens“ arena pritilo. Ir buvo sunku patikėti, kad vos po kelių minučių tribūnos tiesiog pašėls.

A.Petrovičius apgailestavo, kad rungtynių pabaigoje pritrūko sėkmės.<br>M.Kulbio
A.Petrovičius apgailestavo, kad rungtynių pabaigoje pritrūko sėkmės.<br>M.Kulbio
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Jan 8, 2014, 9:11 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:17 PM

O šėlti buvo dėl ko – vilniečiai kaip viesulas surengė spurtą 17:1 ir ištirpdė skirtumą vos iki vieno metimo. Tačiau jo pritrūko – Z.Dowdello dvitaškis paskutinę sekundę nebuvo taiklus – kamuolys perskriejo lanką. Stambulo ekipa šventė pergalę 103:101.

Iki pat paskutinės rungtynių akimirkos emocingai komandai vadovavęs ir rankomis nepailsdamas gestikuliavęs Vilniaus ekipos treneris Aleksandras Petrovičius po finalinės sirenos areną paliko susikrimtęs ir nuleidęs galvą. Pro rankas praslydo labai svarbi pergalė – „Besiktas“ yra vienas P grupės favoritų.

„Šis mačas parodė, kaip mes turime žaisti pabaigas ir kaip neturime pradėti rungtynių“, – pripažino kroatas.

Vilniečių strategas bėrė sakinius vieną po kito – emocijų, minčių ir pastabų šioms rungtynėms buvo daug.

„Padarėme didelę klaidą, kad varžovams jau rungtynių pradžioje leidome pabėgti. Turėjome būti agresyvūs, neatlikome to, apie ką kalbėjome prieš mačą. „Besiktas“ pataikė labai daug sudėtingų metimų, tarp jų – ir tritaškių. Nesustabdėme Chriso Loftono, kuris pakilęs nuo suolo pelnė 10 taškų.

Antra problema – nesisekė gintis du prieš du. Mūsų aukštaūgiai tiesiog nuleisdavo rankas, o varžovai galėdavo lengvai perduoti kamuolį po krepšiu esantiems žaidėjams. Be to, per paskutines penkias minutes mes atidavėme daugiau jėgų nei per visas rungtynes.

Turėjome dvi galimybes – laimėti arba išplėšti pratęsimą. Tačiau neturėjau minutės pertraukėles ir paskutinė ataka nebuvo visiškai sustyguota. Pabaigoje Zabianas Dowdellas turėjo žaisti vienas, tačiau kažkas atvedė prie jo savo gynėją ir jam nepasisekė. Bet vis tiek džiaugiuosi, kad parodėme charakterį“, – dėstė A.Petrovičius.

Pergalę iš Vilniaus išsivežantis Stambulo komandos treneris Ahmetas Kandemiras po mačo pažėrė komplimentų Lietuvos krepšiniui ir pasidžiaugė, kad praeityje yra tekę dirbti su Kęstučiu Kemzūra.

Vėliau Turkijos komandos vairininkas pripažino, kad rungtynių pabaigoje jo žaidėjus saugojo Fortūna, nors ir tvirtino, kad  „Besiktas“ nusipelnė pergalės.

 „Mes 36 minutes kontroliavome rungtynes, tačiau pabaigoje pradėjome klysti, puolime kamuolys nebejudėjo ir varžovai nuspėdavo mūsų sumanymus. Žaidėjai pradėjo jausti spaudimą, prametė baudų metimus ir suteikėme galimybę laimėti. Bet mes nusipelnėme pergalės, taip pat mums šiek tiek pasisekė. Mums buvo labai svarbu laimėti išvykoje tik apmaudu, kad mums nepavyko išlaikyti didesnio taškų skirtumo“, – kalbėjo A.Kandemiras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.