EUROLYGA 2023

Įsiutęs D.Rodmanas CNN eteryje gynė Šiaurės Korėją ir plūdosi keiksmais

Ekscentriškoji krepšinio žvaigždė Dennisas Rodmanas pratrūko CNN televizijos laidoje. Daugybės kritikos dėl kelionių į Šiaurės Korėją, kur bičiuliaujasi su šalies lyderiu Kim Jong-unu, sulaukiantis krepšininkas jau ketvirtą kartą vieši pas diktatorių. Šįkart jis iš buvusių NBA žaidėjų subūrė komandą, kuri turėtų žaisti su Šiaurės Korėjos krepšinio rinktine.

D.Rodmano vizitą Šiaurės Korėjoje sukritikavo žmogaus teisių grupės<br>AP nuotr.
D.Rodmano vizitą Šiaurės Korėjoje sukritikavo žmogaus teisių grupės<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2014, 5:47 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:23 PM

Šios rungtynės skirtos pagerbti K.Jong-uną, rašo cnn.com.

Išskirtiniame interviu iš Pchenjano D.Rodmanas piktai sureagavo į Chriso Cuomo klausimą apie tai, ar šis planuoja paklausti Šiaurės Korėjos lyderio apie Kennethą Bae – JAV pilietį, kuris pernai buvo nubaustas 15 metų darbo stovykloje.

D.Rodmanas teigė, kad K.Bae, kurio sveikata smarkiai pablogėjo, padarė kažką blogo Šiaurės Korėjai.

„Ar jūs suprantate, ką šis vyras padarė šaliai? - žurnalisto klausė D.Rodmanas. - Ne, ne. Jūs man pasakykit, pasakykit man. Kodėl jis laikomas nelaisvėje šioje šalyje? Kodėl?“

Netrukus krepšininkas nutarė pakeisti pokalbio temą, paliesdamas atsivežtus krepšininkus, kurie dėl rungtynių trumpam paliko savo šeimas.

„Mes suprantame ir gerbiame tai, ką šie vyrukai padarė. Linkime jiems sėkmingo kultūrinio pažinimo“, - krepšininkui atsakė žurnalistas, tačiau tai dar labiau sunervino D.Rodmaną.

„Ne, ne, ne, - balsą pakėlęs sakė žaidėjas. - Man nusišikt, ką tu manai. Aš tau sakau – pažiūrėk į šiuos vyrukus. Jie išdrįso padaryti vieną dalyką – atvykti čia.“

Už tokius pasisakymus D.Rodmanas buvo vienareikšmiškai pasmerktas. Buvęs JAV ambasadorius Jungtinėse tautose Billas Richardsonas teigė, kad yra nusivylęs girdėtais pasisakymais.

„Dennisas peržengė liniją, mėgindamas įtikinti, kad K.Bae – kaltas. Ten nebuvo jokio nusikaltimo. Jis yra sulaikytas amerikietis, kurio sveikata per metus smarkiai pablogėjo. Jis nusipelnė keliauti namo.“

K.Bae sesuo Terri Chung „Anderson Cooper 360” teigė, kad D.Rodmano komentarai ją šokiravo. K.Bae, trijų vaikų tėvas, per laiką darbo stovykloje patyrė rimtų sveikatos problemų. Jis buvo netgi išgabentas į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.