EUROLYGA 2023

„Besiktas“ pakeitė ketverius metus saugotą „Lietuvos ryto“ statistiką

Visas rungtynes varžovus iš Turkijos gaudęs „Lietuvos rytas“ turėjo progą išlyginti rezultatą, bet paskutinis Zabiano Dowdello metimas skriejo pro šalį – vilniečiai pralaimėjo Stambulo „Besiktas“ 101:103.

20 taškų pelnęs Z.Dowdellas galėjo išplėšti pratęsimą, bet paskutinis „Lietuvos ryto“ legionieriaus metimas skriejo pro šalį.<br>M.Kulbio nuotr.
20 taškų pelnęs Z.Dowdellas galėjo išplėšti pratęsimą, bet paskutinis „Lietuvos ryto“ legionieriaus metimas skriejo pro šalį.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

2014-01-09 09:58, atnaujinta 2018-02-17 18:55

Prasnaudę rungtynių pradžią „Lietuvos ryto“ krepšininkai pralaimėjimu pradėjo Europos taurės turnyrą ir dabar turės pareiti prie plano B.

Prieš mačą su „Besiktas“ apie tris pergales namie P grupės varžybose kalbėjusio Vilniaus komandos trenerio Aleksandro Petrovičiaus vyrai privalės laimėti ir išvykoje, kad pasiektų savo tikslą, rašo „Lietuvos rytas".

„Kai etape žaidžiamos tik 6 rungtynės, kiekvienas mačas lemiamas. Bet mes galime laimėti ir išvykoje. Taip pat ir prieš tą patį „Besiktas“ klubą“, – sakė 20 taškų vakar pelnęs, bet paskutinio metimo nepataikęs amerikietis Z.Dowdellas.

P grupėje kartu su „Lietuvos rytu“ ir „Besiktas“ dėl dviejų bilietų į aštuntfinalį kovos Zagrebo „Cedevita“ ir Saragosos CAI komandos.

„Liko penkerios rungtynės, ir dar niekas neprarasta. Mums tiesiog reikia pasimokyti iš klaidų“, – pabrėžė Martynas Gecevičius, pelnęs 24 taškus.

Lūžis. Klaidų vakar buvo daug, o ypač ginantis. Nusileidę iš Eurolygos aukštumų ir po dviejų sezonų pertraukos į Europos taurės turnyrą sugrįžę „Lietuvos ryto“ krepšininkai rungtynes pradėjo pernelyg pasitikėdami savimi.

Tai labiausiai atspindėjo vilniečių gynyba. Tarsi jos visai nepastebėdami Turkijos klubo žaidėjai vien per pirmąjį kėlinį surinko net 31 tašką ir staigiai įgijo 14 taškų pranašumą.

Nors trečiajame kėlinyje „Lietuvos rytas“ buvo kartą išlyginęs rezultatą (55:55), varžovai bemat pataikė du sudėtingus tritaškius, o ketvirtajame kėlinyje buvo pasiekę ir 18 taškų persvarą.

Žiūrovai. Likus žaisti 3 min. 44 sek. svečiai pirmavo 100:82.

Kai kurie nusivylę žiūrovai jau buvo pakilę iš savo kėdžių.

Vakar „Siemens“ arenoje buvo užimta tiktai 4100 vietų, bet likusieji namuose galėjo graužtis nagus – paskutinės trys itin rezultatyvių rungtynių minutės pavirto įspūdingu trileriu.

Šturmas. Vilniečiai dar sykį leidosi gaudyti svečių ir Renaldo Seibučio vedami du kartus buvo sumažinę skirtumą iki 2 taškų paskutinę minutę.

Pirmą kartą „Besiktas“ puolėjas Tomislavas Ružičius pataikė abi baudas, bet likus žaisti 7,6 sek. kroato ranka metant nuo baudų metimų linijos du kartus sudrebėjo.

Vilniečiai per paskutinę ataką turėjo dvi progas. Z.Dowdellas pasileido su kamuoliu per aikštę, bet kamuolys jam buvo išmuštas.

Likus žaisti 1,3 sek. ir atnaujinus ataką iš užribio, jis dar kartą bandė atakuoti, tačiau paskutinis metimas iš kairiojo krašto per varžovų rankas skriejo pro šalį.

„Viskas galėjo pakrypti į bet kurią pusę. Iš pradžių kažkas pakišo ranką ir išmušė man kamuolį, – prisiminė Z.Dowdellas. – O paskutinis metimas buvo iš sunkios padėties.“

Lyderis. M.Gecevčiui netrukdė pleistras ant dešinio antakio ir po apranga paslėptas apsauginis įtvaras ant sutrenktų šonkaulių.

Pamiršęs per ankstesnes rungtynes patirtas žaizdas „Lietuvos ryto“ snaiperis energingai įsitraukė į žaidimą nuo atsarginių suolo ir vien iki pertraukos pelnęs 16 taškų padėjo „Lietuvos rytui“ prisivyti varžovus.

Iš viso M.Gecevičius pelnė 24 taškus, tačiau vakar „Siemens“ arenoje jis turėjo savęs vertų varžovų.

Problema. Laikai, kai „Besiktas“ turėjo labai storą piniginę ir samdėsi tokias NBA žvaigždes kaip Deronas Williamsas ir Allenas Iversonas, jau praėjo.

Tačiau ir šį sezoną Stambulo klubas turi gerų legionierių.

Chrisas Loftonas (23 taškai) ir Sundiata Gainesas (18) mėtė kamuolį į krepšį tarsi akmenukus į jūrą, o Bradley Buckmanas (20) vis sugebėdavo išnirti po krepšiu vienas.

„Besiktas“ pataikė net 13 tritaškių (iš 27), o dvitaškius metė pavydėtinu 70 proc. taiklumu.

Triženklis. „Lietuvos ryto“ ekipos krepšininkai nebuvo praleidę 100 ir daugiau taškų į savo krepšį beveik ketverius metus.

2010 metų vasario 14 dieną „Šiaulių“ komanda įveikė vilniečius 107:100, bet nuo tada jokiai kitai ekipai nebuvo pavykę surinkti triženklio taškų skaičiaus kovojant su „Lietuvos rytu“.

Varžovai. Kitas Europos taurės rungtynes „Lietuvos rytas“ sausio 15 dieną Kroatijoje žais su Zagrebo „Cedevita“, kurią anksčiau yra treniravęs dabartinis vilniečių treneris A.Petrovičius.

O prieš tai Vilniaus komandos dar laukia pasimatymas su Mantu Kalniečiu ir Simu Jasaičiu, kai sausio 13 dieną žaisti Jungtinės lygos rungtynių Vilniuje atvyks šių dviejų Lietuvos krepšininkų atstovaujama Krasnodaro „Lokomotiv“ komanda.

Europos taurės „Last 32“ etapas

1-asis turas. I grupė. Nantero JSF (S.Gladyris 30, 7/11 tritaškių) – Kantu „FoxTown“ 88:84 (po 2 pratęsimų), Ulmo „Ratiopharm“ – Izmyro „Karsiyaka“ 70:57.

J grupė. Gravlino-Diunkerko „Maritime“ – Bambergo „Brose“ ir Sasario „Banco di Sardegna“ – Ankaros TED žaidė vakar vėlai vakare.

K grupė. Haifos „Maccabi“ – Nimburko ČEZ 80:75, Sienos „Montepaschi“ – „Chimki“ žaidė vakar vėlai vakare.

L grupė. Atėnų „Panionios“ – Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ 75:89, Belgrado „Crvena zvezda“ – „Bilbao“ 105:87.

M grupė. Bandirmos „Banvit“ – Kijevo „Budivelnyk“ 92:85, Liublianos „Olimpija“ – Jeruzalės „Hapoel“ žaidė vakar vėlai vakare.

N grupė. Južnės „Chimik“ – Kragujevaco „Radnički“ 73:68, Berlyno ALBA – Strasbūro SIG žaidė vakar vėlai vakare.

O grupė. Zeliona Guros „Stelmet“ – Kazanės „Uniks“ 72:77, „Valencia“ – Ostendės „Telenet“ žaidė vakar vėlai vakare.

P grupė. Saragosos CAI – Zagrebo „Cedevita“ žaidė vakar vėlai vakare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.