EUROLYGA 2023

J.Dentmonas Maskvoje kalbėjo apie silpnąją „Žalgirio“ pusę, R.Javtokas – atlyginimą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iš Maskvos grįžta nuleidę galvas – jie neprilygo vietos CSKA komandai ir pralaimėjo 62:77. Tiesa, po antrųjų Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynių ne visi krepšininkai buvo kalbinami tik apie tai, kas vyko aikštėje. Pavyzdžiui, „Žalgirio“ „centras“ Robertas Javtokas sulaukė rusų žurnalistų klausimų apie finansinę klubo situaciją. Tuo tarpu „Žalgirio“ lyderis Justinas Dentmonas prabilo apie silpnąją komandos pusę.

J.Dentmonas pastebėjo, kad žalgiriečiai dažnai labai prastai pradeda rungtynes.<br>EPA-ELTA nuotr.
J.Dentmonas pastebėjo, kad žalgiriečiai dažnai labai prastai pradeda rungtynes.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 10, 2014, 9:30 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:53 PM

„Tikrai ne – mūsų pralaimėjimas nesusijęs su pinigais“, – bendraudamas su Rusijos žiniasklaida galvą purtė R.Javtokas.

„Nesu girdėjęs, kad kuris nors žaidėjas dėl to skųstųsi. Turime vilties, kad viskas gerės“, – pridūrė R.Javtokas.

33 metų 210 cm ūgio krepšininkas pažymėjo, kad žalgiriečiai turėjo laimėti pirmąsias „Top 16“ etapo rungtynes su Miuncheno „Bayern“, o CSKA – visai kito kalibro komanda.

„Žaidėme dėl pergalės, bet labai prastai pradėjome rungtynes. Mačo pradžia – mūsų silpnoji pusė“, – tvirtino 22 taškus pelnęs J.Dentmonas.

„Žaidėme stiprią komandą, kuri yra viena favoričių laimėti Eurolygą, – pasakojo S.Štombergas. – Buvo ir gerų, ir blogų epizodų. Bent jau laimėjome du kėlinius. Tačiau žaidėme nestabiliai, praleidome keletą lengvų taškų ir net nebandėme bent prasižengti, kad sustabdytume ataką. Rungtynes pradėjome miegodami, o po pertraukos vėl leidome CSKA pabėgti. Dėl snaiperių stokos turėjome labiau remtis jaunais žaidėjais ir atakas regzti per „mažiukus“, todėl aukštaūgiai rečiau atakavo krepšį ir mūsų pataikymo procentas buvo prastas. Bet manau, kad gerai kovojome – laimėjome kovą po krepšiu ir tiksliai metėme baudas.“ 

Nors CSKA žalgiriečius įveikė užtikrintai, Rusijos klubo atstovai pagarbiai atsiliepė apie S.Štombergo auklėtinius.

„Negalima nuvertinti „Žalgirio“. Tai – gero lygio komanda. Jie prasimušė į „Top 16“ etapą ir savo žaidimu įrodė, kad gali demonstruoti aukštą lygį. Bet mes neleidome jiems žaisti savojo krepšinio, užgniaužėme kauniečių stiprybes“, – įspūdžiais dalijosi Viktoras Chriapa.

„Nebuvo lengva. Nors ir laimėjome 18 taškų skirtumu, turėjome žaisti agresyviai ir negalėjome atsipalaiduoti. Svarbu, kad po pertraukos primetėme savo žaidimą ir neleidome jo kontroliuoti žalgiriečiams. „Žalgiris“ negalėjo eiti tokiu pat tempu kaip mes“, – didžiavosi Vitalijus Fridzonas.

CSKA treneris Ettore Messina buvo patenkintas tuo, kaip pasirodė jo kariauna: „Žaidėme beveik idealiai, išskyrus 5 antrojo kėlinio minutes, kai praradome koncentraciją ir atrodėme pasimetę. Tačiau davėme atsaką, puikiai dalijomės kamuoliu, gerai gynėmės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.