EUROLYGA 2023

M.Kalnietis: „Nieko gero, kai paties rezultatai neblogi, o komandai nesiseka“

Pasibaigus Krasnodaro „Lokomotiv“ treniruotei, kai krepšininkai neskubėdami ir pajuokaudami judėjo drabužinės link, įžaidėjas Mantas Kalnietis, padedamas fizinio rengimo trenerio Sigito Kavaliausko, vieną po kito mėtė tritaškius. Tolimų lietuvio metimų prireiks iš duobės bandančiai išlipti „Lokomotiv“ komandai.

M.Kalnietis spėjo nuvykti į Kauną aplankyti artimųjų.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
M.Kalnietis spėjo nuvykti į Kauną aplankyti artimųjų.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jan 13, 2014, 8:06 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:30 PM

Keturių iš eilės pralaimėjimų seriją Rusijos klubas sieks nutraukti jau Vilniuje, Jungtinės lygos rungtynėse su „Lietuvos rytu“.

Į Vilnių „Lokomotiv“ atvyko penktadienį. Komanda skrido iš Tel Avivo, kur ketvirtadienį žaidė Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynes su „Maccabi“. Aikštės šeimininkai iškovojo pergalę 85:75. Eurolygos „Top 16“ etapą Rusijos klubas pradėjo dviem pralaimėjimais.

„Kol kas mūsų komandos nuotaikos nekokios. Paskutiniu metu kažkaip buksuojame. Taičau kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Tikimės Vilniuje nutraukti pralaimėjimus“, - lrytas.lt sakė M.Kalnietis.

Pirmadienį „Lokomotiv“ stos į kovą su „Lietuvos rytu“. Vilniečiai Jungtinės lygos A grupėje užima antrąją vietą (8/2), „Lokomotiv“ - ketvirtąją (6/4).

Šį sezoną šias komandas tvarkaraštis jau buvo suvedęs tiek Jungtinės lygos, tiek Eurolygos turnyre. Jungtinės lygos rungtynėse pergalę šventė vilniečiai, tačiau Eurolygos turnyre dukart stipresni buvo „Lokomotiv“ krepšininkai.

„Žinoma, čia bus visai kitokios rungtynės negu Eurolygoje, tuo metu vilniečiai buvo duobėje. Jiems žaidimas nesiklijavo. Ruošiamės agresyviai jų gynybai. Manau, kad naujasis treneris davė naudos, todėl rungtynės bus tikrai sunkios“, - aiškino M.Kalnietis.

Nepaisant buksuojančio komandos žaidimo, 27 metų 196 cm ūgio įžaidėjas iš Lietuvos asmenine statistika negali skųstis.

Eurolygoje jis per 27 minutes renka po 9,2 taško, atkovoja po 3,3 kamuolio, atlieka po 4.8 rezultatyvaus perdavimo. Jungtinės lygos turnyre per 30 minučių krepšininkas pelno 10 taškų, atkovoja po 2,9 kamuolio, atlieka po 7,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Prieš Naujus metus jautėsi nuovargis, dabar pailsėjau ir gerai jaučiuosi. Sezonas dar tik įpusėjo. Jei komanda laimi, jei prisidedi prie pergalių, tada gerai. Norisi vėl grįžti į pergalių kelią, tada bus smagiau. Nes jei tavo rezultatai neblogi, o komandos nuotaika – prasta, tai nieko gero iš to nėra“, - pasakojo M.Kalnietis.

Nors komandai pastaruoju metu ir nesiseka, „Lokomotiv“ treneris Jevgenijus Pašutinas priekaištų įžaidėjui iš Lietuvos neturi.

„Mantas juk yra geriausias praėjusių metų Lietuvos krepšininkas. Jis - vienas geriausių Europos įžaidėjų, nes gerai mato aikštę, yra greitas. Jis pagrindinis mūsų komandos įžaidėjas, lyderis. Tikiu, kad jo energija ir pasitikėjimas padės komandai grįžti į pergalių kelią“, - apie lietuvį kalbėjo J.Pašutinas.

„Lokomotiv“ klubas Lietuvoje praleido keturias dienas, todėl M.Kalnietis spėjo nuvykti į Kauną aplankyti artimųjų.

Krasnodaro klube jis nesijaučia vienišas, klube yra dar trys lietuviai. Komandos garbę gina puolėjas Simas Jasaitis, krepšininkų fiziniu pasirengimu rūpinasi Sigitas Kavaliauskas, o klubo viceprezidento pareigas užima Ginas Rutkauskas.

„Bendraujame, kalbame lietuviškai, rusus mokome lietuvių kalbos“, - nusijuokė M.Kalnietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.