EUROLYGA

„Lietuvos ryto“ ir „Lokomotiv” rungtynėse - plojimai dvylikamečiui

Pirmadienio vakarą „Siemens“ arenoje susirinkusių krepšinio aistruolių dėmesys krypo ne tik į Jungtinės lygos rungtynes, kuriose Vilniaus „Lietuvos ryto“ 81:84 nusileido Krasnodaro „Lokomotiv”.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2014, 11:17 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:03 PM

Rungtynių ilgosios rungtynių pertraukos metu į aikštę žengė dvylikametis Sostinės krepšinio mokyklos žaidėjas Augustinas Krūminis.

Antrą kartą buvo išrinktas gabiausias jaunuolis, kuris tapo Sostinės krepšinio mokyklos ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo organizuojamo projekto „Pirmas komandoje, pirmas mokykloje“ nugalėtoju.

Plojant miniai „Lietuvos ryto“ sirgalių vaikinas buvo apdovanotas už puikius rezultatus ne tik krepšinio aikštėje, bet ir mokyklos suole.

Žymaus trenerio Gintaro Razučio vadovaujamoje „SKM-Zanussi” komandoje Augustinas demonstruoja pavyzdingą žaidimą. Nepaisant to, jaunasis krepšininkas yra pirmūnas savo klasėje.

Projekto „Pirmas komandoje, pirmas mokykloje“ nugalėtoją pasveikino ir prizą įteikė „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo direktorius Martynas Purlys.

Tai buvo dar ne viskas. Augustinas kartu su savo komandos draugu ir dar keliais sirgaliais, kuriems pasisekė pagauti laimingąjį ilgosios pertraukos žaidimo kamuoliuką, susirungė žaidime ir turėjo kuo greičiau pataikyti į krepšį bei suspėti grįžti ir atsisėsti į savo kėdę.

Tai A.Krūminiui buvo vieni juokai. Po pasirodymo dvylikametis sulaukė dėmesio iš legendinės laidos „Krepšinio pasaulyje“ vedėjo Vido Mačiulio, kuris pakalbino oranžinio kamuolio mylėtoją.

Pats Augustinas buvo labai laimingas ir drąsiai sakė: „Jausmas labai geras, galima sakyti – nerealus. Tai reiškia, kad turiu dar daugiau stengtis tiek moksluose, tiek krepšinyje“.

Tai pat vaikinas pridūrė: „Kai esu pamokose stengiuosi galvoti, kaip man geriau išspręsti kokį nors uždavinį, o kai būnu krepšinio treniruotėje, tai stengiuosi klausytis trenerio“.

Augustinas neslėpė, kad laimėjęs projektą sulaukė daug dėmesio: „Į „Facebook“ man rašė žinutes, o kai atėjau į treniruotę, visi pradėjo mane vadinti moksliuku“. Pasak jaunojo krepšininko, tai jam nėra įžeidimas, anaiptol, tai – smagu.

SKM auklėtinio svajonė – tapti krepšininku ir būti tokiu kaip jo „dievaičiai“ Renaldas Seibutis ir Martynas Gecevičius.

Pakalbinta Augustino mama Leonora Krūminienė sakė: Visų pirma labai norėčiau padėkoti treneriui Gintarui Razučiui, kuris atkreipė dėmesį į vaiką, įdedantį daug darbo. Manau, Augustinas tuo pačiu atsidėkoja treneriui, dirbdamas krepšinio aikštelėje. Tad dar kartą labai dėkoju treneriui, kuris padeda Augustinui siekti tikslo, o jo tikslas – tapti krepšininku“.

Jaunuolio mama yra laiminga, kad sūnus suvokia, jog krepšininkas irgi turi būti išsilavinęs. Anot jos, toks projektas skatina vaikus stengtis ir krepšinio aikštelėje, ir mokykloje.

Kitiems auklėtiniams, kuriems šįkart nepasisekė nugalėti projekte, Sostinės krepšinio mokykla siūlo nenusiminti – jau kovo mėnesį bus vykdoma trečioji atranka ir jaunieji krepšininkai turės dar vieną galimybę parodyti savo pasiekimus mokykloje ir būti įvertinti trenerių bei administracijos komisijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.