EUROLYGA

„Žalgirio“ arena – be konkurencijos geriausia Eurolygoje

Eurolyga surengė 24 komandų vadovų apklausą, kurioje išskirtinio dėmesio sulaukė ir Kauno „Žalgirio“ arena. Anot 62 procentų Eurolygos ekipų vadovų, ji – šiuo metu geriausia visoje lygoje. Artimiausi konkurentai – Belgrado „Pionir“ ir Madrido „Palacio de Deportes“ surinko tik po 8 procentus. „Žalgirio“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno toks Eurolygos įvertinimas nenustebino, nes liaupsių jis girdi jau nebe pirmą kartą.

P.Motiejūno teigimu, „Žalgirio“ arenos privalumas tas, kad labai didelis dėmesys ją projektuojant buvo skirtas krepšiniui.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
P.Motiejūno teigimu, „Žalgirio“ arenos privalumas tas, kad labai didelis dėmesys ją projektuojant buvo skirtas krepšiniui.<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 14, 2014, 4:38 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:26 PM

„Pas mus lankėsi daugybė svečių, Europos čempionato metu buvo NBA atstovų ir visi gyrė areną. Pabuvojęs joje jautiesi, kad būtum kažkur kitur, ne Kaune. Bet, aišku, toks įvertinimas glosto širdį“, – su portalu lrytas.lt įspūdžiais apie kolegų nuomonę dalijosi P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ arenos privalumus atskleidžia kitos Eurolygos ekipų arenos.

„Patys lankomės kitose arenose ir matome, kaip viskas yra. Suprantame, kad sąlygos Kaune – išskirtinės“, – tvirtino „Žalgirio“ vadovas.

Kuo „Žalgirio“ arena taip sužavėjo Eurolygos komandų atstovus?

„Dydis, modernumas, patogumas, saugumas, erdvumas“, – privalumus vardijo P.Motiejūnas, dabar jau su šypsena prisimenantis, kaip senutėlėje Kauno sporto halėje iškildavo nesusipratimų dėl dušo.

P.Motiejūno teigimu, esminis skirtumas tas, kad „Žalgirio“ arena buvo statyta būtent krepšiniui. Prieš pat 2011 metų Europos čempionatą krepšinio sirgalius į vidų pakvietęs statinys žavi milžiniškomis rūbinėmis ir erdvumu ne tik krepšininkams, bet ir treneriams, teisėjams. Arenoje yra viskas, ko reikia krepšiniui.

„Net sunku pasakyti, ką būtų galima patobulinti. Trūkumų nematau“, – portalui lrytas.lt tikino P.Motiejūnas.

Kiti Eurolygos apklausos rezultatai:

Geriausi sirgaliai: Belgrado „Partizan“ (71 proc.), Pirėjo „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ (po 8 proc.).

Finalo ketverto dalyviai: Madrido „Real“ (96 proc.), Maskvos CSKA (96 proc.), Pirėjo „Olympiakos“ (92 proc.), Stambulo „Fenerbahce Ulker“ (88 proc.).

Neparankiausias varžovas: Madrido „Real“ (38 proc.), Pirėjo „Olympiakos“ (29 proc.), Stambulo „Fenerbahce Ulker“ (13 proc.).

Gražiausią krepšinį žaidžianti komanda: „Real“ (71 proc.), Krasnodaro „Lokomotiv (8 proc.), „Barcelona“ (4 proc.).

Geriausias treneris: Željko Obradovičius (Stambulo „Fenerbahce Ulker“, 59 proc.), Pablo Laso (Madrido „Real“, 25 proc.), G.Barztokas (Pirėjo „Olympiakos“, 8 proc.).

Įdomiausias Eurolygos miestas: Barselona (46 proc.), Stambulas (21 proc.), Atėnai (8 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.